Ukrao “sokolima” istorijsku pobjedu, sada je zvijezda rijaliti programa

Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Čudni su putevi profesionalnih sportista. Mnogi ostanu u sportu kao treneri, menadžeri, funkcioneri, ali je i veliki broj onih koji ostatak života provedu u pravoj penziji u miru i tišini. Sa druge strane, ima i onih sklonih skandalima, zavisnika od reflektora. Jedan od takvih je i Blagoj Georgiev.

Bugarina se sigurno sa gorčinom sjećaju svi ljubitelji loptanja jer je “ukrao” Crnoj Gori pobjedu u istorijskom, prvom takmičarskom meču.

“Hrabri sokoli” bili su tog 6. septembra 2008. godine nadomak osvajanja tri boda na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Vezni fudbaler Seltika Stilijan Petrov je prvi pogodio pod Goricom, ali su Mirko Vučić i Stevan Jovetić preokrenuli i doveli Filipovićev tim korak od debija iz snova. Ipak, bukvalno u poslednjim sekundama utakmice, Georgiev je pogodio iz slobodnog udarca za remi 2:2.

Bivši fudbaler Slavije iz Sofije, Crvene zvezde, Duizburga, Alavesa, te ruskih Orenburga, Ahmata, Amakara i Rubina je trenutno zvijezda rijaliti programa.

Naime, četrdesetjednogodišnjak iz Sofije ubjedljivo je slavio glasovima žirija u bugarskom Survivor-u. Za Georgijeva su glasili takmičari. Iako je mnoge eliminisao u direktnim duelima, cijenili su njegovu fizičku spremu i društvenu igru.

Tokom cijele utakmice razmišljao sam o svojoj djeci. Htio sam im budem primjer. Borio sam se za njih do kraja“, rekao je Georgiev.

Bivši reprezentativac Bugarske dobio je i ček na 75.000 eura.

Georgiev je ranije bio učesnik bugarskog Velikog brata, svojevremeno je pokušao da kupi fudbalski klub Vardar.

Kada se sve sabere, živopisan lik, iako nama nije ostao u lijepom sjećanju.