Vasilije najbolji u 1. CFL: “Ovo je san svakog sportiste”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Momak je o kojem se priča, momak koji je sa svega 17 godina očarao Crnu Goru, ali i Stari kontinent, pa nije bilo dileme kada je u pitanju tradicionalni izbor koji organizuje Fudbalski savez Crne Gore. Vasilije Adžić izabran je za najboljeg igrača 1. CFL za 2023. godinu.

Fudbaler Budućnosti je sa 52 glasa dobijenih od kapitena i trenera iz našeg šampionata slavio u trci sa dvojicom iskusnijih i momaka koji su simboli našeg loptanja – Žarka Koraća (45 glasova) iz Jedinstva i Draška Božovića (29) iz Dečića.

Adžić je dobio 52 glasa, ispred fudbalera Jedinstva, Žarka Koraća (45 glasova) i igrača Dečića, Draška Božovića (29).

>>> Gardijan uvrstio crnogorskog bisera u najveće svjetske talente: “Elegantan, kreativan, nepredvidljiv…”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Dijelili su hvalospjeve na račun mladog kolege Draško i Žarko, a onda je govornicu zauzeo i sam Vasilije.

Prije svega, hvala na komplimentima, hvala svima koji su glasali za mene i pružili mi podršku. Ova nagrada mi puno znači, ovo je san svakog sportiste. Prezadovoljan sam i predstavlja satisfakciju za dalji rad. Ova nagrada ima tradiciju i mnogo mi znači kada sam se sa 17 godina našao među ovakvim imenima. Posebnu zahvalnost dugujem mojoj porodici koja mi je uvijek podrška, kao i saigračima i klubu koji su doprinijeli ovom uspjehu“, rekao je Adžić.

>>> Di Marcio: Juventus poslao rekordnu ponudu za Adžića

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Nova zvijezda crnogorskog fudbala je ove sezone za Budućnost odigrao 18 utakmica, upisao je pet golova i dva puta je asistirao.

>>> Rekordna ponuda – Bolonja ide po Adžića

Ova nagrada sjajna je uvertira pred veliki transfer koji bi mogao da se dogodi već u januaru. Kao što je poznato, Bolonja je već poslala zvaničnu ponudu crnogorskom šampionu, a svoju šansu juri i Juventus koji ima veliku želju da dovede mladog crnogorskog reprezentativca.