Večeras kreće podgorički Mundijal, dio spektakla biće i ekipa Loba

Mjesec dana fudbala, 104 utakmice, spektakl kao i prošle godine – večeras na Stadionu malih sportova počinje drugo izdanje Trofeja Podgorice. Turnir u malom fudbalu na kultnom mjestu podgoričkog (titogradskog sporta) obilježiće vrelo ljeto u Glavnom gradu, a čak 48 ekipa juriće slavu i trofej koji brani Lovćenska vila sa Cetinja. Među ekipama koje sanjaju pehar i imaju visoke ambicije je i tim koji predstavlja našu kompaniju – Lob.

Kada se vratimo godinu unazad, sjetimo se svega što se na našem poligonu dešavalo, pa kada vidimo interesovanje ekipa ove godine, jasno je da smo pokretanjem ovog turnira napravili pravi potez. Cilj je bio oživjeti Stadion malih sportova, vratiti dušu ovom mjestu koje godinama apsoltuno nije služilo svrsi i to smo uspjeli“, kaže organizator turnira Miloš Antić, ispred Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Sitni detalji koji mnogo znače, otvorena komunikacija sa ekipama, profesionalizam, nešto je što izdvaja organizatore ovog turnira u odnosu na mnoge. Mala, ali odabrana ekipa kojom rukovodi Antić, a u kojoj se u svakom trenutku tačno zna – ko što radi.

Pokušavamo zaista da ekipama napravimo pravi ugođaj, da zavole ovo mjesto, da i kada ne igraju dođu da gledaju druge utakmice, druže se, uživaju… Obezbijedili smo im sve uslove, najbolje sudije, praćenje na društvenim mrežama, profesionalnog fotografa koji će biti tu na svim mečevima, a od ove godine uveli smo i prenose svih mečeva uživo na zvaničnom youtube kanalu turnira. Siguran sam da će znati sve to da cijene, da će turnir kao i prošlog ljeta proći bez ijednog incidenta i da će na kraju zaista pobijediti fudbal i fer-plej“, ističe Antić.

Žrijeb je obavljen sinoć pod reflektorima Stadiona malih sportova, u 12 grupa smješteno je po četiri ekipe. Iz svake grupe po dvije najboljeplasirane idu dalje, a tamo im se pridružuje i osam najboljih trećeplasiranih. Oni formiraju listu od 32 tima koji počinju nokaut fazu, odnosno 1/16 finala, nakon čega se preko osmine, četvrtine i polufinala stiže do meča za pehar.

Turnir u prelijepom ambijentu kreće večeras utakmicom domaćeg Centra Admiral beta i ekipe Ulica Petra Matovića. Prije toga na djelu ćemo vidjeti klince iz omladinske škole Budućnosti, a nakon njih veterane Fudbalskog kluba Budućnost na jednoj strani i poznate podgoričke veterane na drugoj.

Organizator turnira Sekretarijat za kulturu i sport obezbijedio je bogat nagradni fond (9.000 eura), a ono što je posebno interesantno je da će kompletan iznos od kotizacija ekipa (svaka ekipa uplaćivala je 150 eura za učešće) – tačno 7.200 eura otići u humanitarne svrhe, organizaciji “Njihov osmijeh vrijedi više”.