PROŠLO JE 15 GODINA

VIDEO Jovetić otkrio omiljeno sjećanje u karijeri

Foto: Fiorentina

Stevan Jovetić odabrao je omiljeno sjećanje iz bogate fudbalske karijere.

Crnogorsko napadač je u razgovoru za FSCG otkrio koji mu je trenutak posebno ostao urezan, a dogodio se prije 15 godina.

Bila je to sezona 2009/10. Tada je 19-godišnji Jo-Jo sa Fiorentinom uspio da se plasira u Ligu šampiona. Nakon remija u Lisabonu (2:2) sa Sportingom u prvom utakmici, Viola je u revanšu gubila 0:1, a onda je Jovetić u 54. minutu postigao gol za, ispostavilo se, konačnih 1:1, ukupnih 3:3 i prolaz u elitu zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima.

“Možda je to gol Sportingu za odlazak u Ligu šampiona. Tada sam imao 19 godina dao gol za 1:1. Tako smo izborili Ligu šampiona i tako je sve počelo”, rekao je crnogorski fudbaler.

Potom je Fiorentina osvojila grupu E sa 15 bodova ispred Olimpik Liona (13), Liverpula (7) i Debrecina bez bodova, a Jovetić u gradi Leonarda da Vinćija s dva golas srušio Redse (2:0).

Nakon toga je u osmini finala, poslije poraza u Minhenu (2:1), s još dva gola presudio Bajernu u trijumfu (3:2), ali je njemački velikan, uprkos ukupnih 4:4, otišao u četvrtfinale zbog više golova u gostima.