DRESOVI REPREZENTACIJA

VIDEO Pumina nekreativnost

Foto: Printscreen/Twitter/PUMA

Dres reprezentacije uvijek je nešto specifično, simbol jedne države i naroda. Zato se od proizvođača opreme očekuje da budu kreativni i da svaku ekipu učine prepoznatljivom. Ipak, svjedoci smo da se posljednjih godina dresovi prave šablonski bez ikakve upečatljive note na njima, a posebno kada je riječ o reprezentacijama.

Uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj ove godine čuveni proizvođač sportske opreme, Puma, odlučila je da predstavi dresove reprezentacija. Utisak gotovo svih je isti – dresovi su rađeni po identičnom šablonu samo su nacionalne boje mijenjane.

Tako će na najvećoj fudbalskoj smotri Evrope Srbija, Švajcarska, Češka i Austrija imati gotovo identične dresove doslovno odrađene po istom šablonu. Tu je i Island koji neće učestvovati na prvenstvu Starog kontinenta.

Nije samo Puma sa godinama postala nekreativni šablonski brend (makar kada su u pitanju dresovi). Svjež primjer imamo i kod Najkija koji proizvodi dresove Turske. U posljednje četiri godine Turci su promijenili tri dresa, a zapravo jedina promjena jeste pozicija gdje se nalazi logo Najkija i font brojeva na dresu.

Sve to izgleda i pomalo komično.

Gdje je nestala kreativnost proizvođača sportske opreme i generalno dresova, veliko je pitanje.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare