Detalji iz domaćeg prvenstva

VIDEO SKENER: Spektakl i užas, opet o suđenju, čeka se Koraćeva „stotka“…

Budućnost i Petrovac su odigrali sjajan meč pod Goricom FOTO: Fudbalski savez Crne Gore

Domaće fudbalsko takmičenje je zatvorilo još jednu rundu, 29. po redu, gledajući tabelu rekli bismo da se nije ništa spektakularno desilo, jer je prvi je i dalje prvi sa istom razliku u odnosu na drugog, dok je treći i dalje treći, dok mu za vratom dišu četvrti i peti…

Međutim, 29. kolo CFL je bilo super zanimljivo i uzbudljivo, a vi ga pogledajte kroz video skener našeg portala.

Budućnost i Petrovac su odigrali još jedan spektakularan meč pod Goricom – na posljednjih pet međusobnih utakmica palo je čak 28 golova – u utakmici koja je obilovala prelijepim akcijama viđen je remi 4:4, nakon što su „plavi“ imali dva puta vođstvo (3:1 i 4:4).

Podgoričani su ostali prvi sa pet bodova više i utakmicom manje u odnosu na Sutjesku, propustili su ogromnu šansu da uvećaju prednost na „plus 7“, ali pitao se nešto i Petrovac, koji definitivno ne želi da odustane od treće pozicije i eventualnog plasmana u Evropu.

I dok smo pod Goricom dobili dokaz koliko naše prvenstvo može da bude dobro i kvalitetno kada je podloga dobra i kada dva tima žele da se nadigravaju, stigao je šamar iz lučkog Bara. Šamar koji nam jasno stavlja do znanja zašto smo jedna od najlošijih liga u Evropi…

Sraman teren i užasna slika očajno pripremljene podloge je međutim više odgovarala domaćoj ekipi – Mornar je sa laganih 2:0 preko Aleksandra Vujačića odradio Rudar, zadržao pristojno rastojanje u odnosu na baraž zonu i gurnuo „rudare“ u još veći ponor.

Dečić je – na još jednom lošem terenu – konačno proradio: Tuzani su, nakon pet vezanih remija, savladali Iskru sa 3:1 u Danilovgradu, zadali glavobolju novoj garnituri ljudi koja je preuzela Iskru, smijenili Aleksandra Nedovića i postavili Mladena Lambulića. I što je najbitnije – Dečić je sebi dao vještačko disanje u borbi za Evropu.

Sutjeska je potvrdila da nema ni igru, ni rezultat – izabranici Nenada Brnovića nisu uspjeli da pobijede ni na četvrtom meču u nizu, iz kola u kolo su dalji od odbrane krune, dok je Jezer još jednom potvrdilo koliko je čvrsto kada igra u Beranama pred svojom publikom koja dođe iz Plava. Sažetak svega sa solidnog terena u Beranama je: da li je sudija Bošković dobro odreagovao u jednoj situaciji kada je igrač Sutjeske oboren u šesnaestercu Jezera?

Šampion u sebi vjerovatno misli da je oštećen, ali se još nije obratio javnosti kao što je znao ranije kroz španske nastavke serije ‘Dokle više?

Jedinstvo i Arsenal su remizirali u Bijelom Polju bez golova – Tivćani su tako propustili da se učvrste na trećem mjestu, dok je Jedinstvo propustilo da se umiješa u borbu za Evropu. Prijetili su i jedni i drugi, imali svoje šanse, a kod domaćina je prednjačio Žarko Korać, strijelac 99 golova u domaćem šampionatu.

Tražio je svoju stotku u svojoj kući, ali jednostavno – nije mu se dalo!