VIDEO Treće poluvrijeme velikog turskog derbija: Odakle Ikardiju modrica

Svega je bilo u najvećem turskom derbiju. Svega osim fudbala. Galatasaraj i Fenerbahče odigrali su meč za zaborav. Samo jedan šut vidjeli smo u Istanbulu sinoć, a čak 45 dosuđenih faulova, što je rekord u duelima ova dva kluba.

Bilo je mnogo tenzije i nervoze na samom terenu, a meč je imao i treće poluvrijeme – na društvenim mrežama.

Naime, sve je počelo nakon što je Galatasaraj objavio fotografiju Maura Ikarda sa modricom ispod oka.

Oni koji žele pravdu samo za sebe nastavili su da manipulišu turskim prvenstvom kroz sve svoje kanale. Evo da vidite šta sudije i VAR soba sa 26 kamera nisu vidjeli. Sramota nas je zbog njih. Nadamo se da će jednog dana one koji su doveli turski fudbal do ove tačke takođe biti sramota“, poručili su iz Galatasaraja.

U komentarisanje ove situacije uključio se i kapiten Fenerbahče, Edin Džeko.

Ikardi je udario glavom u stativu i oni su to okačili na Instagram plačući i tražeći penal. To je tipično za njih. Sramotno“, prokomentarisao je Džeko.

Odakle modrica na licu argentinskog napadača?

Dogodile su se dvije situacije. U jednoj se zaista zakucao glavom u stativu, dok ga je u drugoj udario Điku, kada su iz redova Galatasaraja tražili penal.

Procijenite sami u kojoj je situaciji Ikardi “zaradio” modricu”.

Sve u svemu, nakon velikog derbija najmanje se priča o fudbalu. Kada je situacija na tabeli i dalje su Fenerbahče i Galatasaraj na istom broju bodova – po 44.

Standings provided by Sofascore