BARSELONA AKADEMIJA

VIDEO Završen kamp Barselone u Baru, Dacić kao najbolji igrač ide u La Masiju

Foto: Barca Academy Montenegro

Prije sedam dana uspješno je završen Barsa Akademija ljetni fudbalski kamp u Baru, koji je trajao od srijede do nedjelje pod parolom – “Način igranja, način odrastanja”.

Prestižni kamp okupio je talentovane dječake i djevojčice iz raznih zemalja, uključujući Crnu Goru, Albaniju, Kosovo, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Češku, Italiju i Belgiju, pružajući im priliku da unaprijede svoje fudbalske vještine pod stručnim nadzorom trenera iz čuvene škole La Masia.

Akademija oponaša model igre uspostavljen u svim kategorijama Barselone, a cilj projekta je proširiti brend Barse u Crnoj Gori kroz prenošenje klupske filozofije rada, kreativnog stila igre i razvijanja vrijednosti poštovanja, truda, timskog rada i poniznosti.

Foto: Barca Academy Montenegro

Kamp je bio intenzivan i sadržajan, sa dnevnim treninzima koji su se fokusirali na tehniku, taktiku, fizičku pripremu i mentalnu snagu. Svaki dan bio je ispunjen raznovrsnim aktivnostima, uključujući jutarnje i popodnevne treninge, edukativne radionice i časove španskog jezika. Djeca su imala priliku da se druže, stvaraju nova prijateljstva i uče jedni od drugih, čime je dodatno obogaćeno njihovo iskustvo.

Poseban događaj bio je četvrti dan, kada su se učesnici odmarali na bazenu, ali su mislima bili usmjereni na popodnevne utakmice. Ova kombinacija odmora i pripreme za igru omogućila je djeci da se opuste, ali i da ostanu fokusirani na svoje ciljeve.

Foto: Barca Academy Montenegro

Peti i finalni dan kampa donio je nevjerovatno uzbuđenje. Atmosfera je bila na vrhuncu jer su završene finalne utakmice, a djeca radila fizička testiranja i učestvovala u lekcijama španskog jezika.

“Posebno smo ponosni što možemo objaviti da je Amar Dacić iz fudbalskog kluba Stari Aerodrom proglašen najboljim igračem kampa, osvojivši nagradu – 7 dana treniranja u La Masiji u Barseloni”, navode organizatori kampa.

Foto: Barca Academy Montenegro

Svečana ceremonija zatvaranja kampa održana je u nedjelju, gdje su svi učesnici dobili sertifikate o učešću i prigodne poklone. Treneri su pohvalili trud i napredak svih učesnika, ističući izuzetnu volju za učenjem i napredovanjem.

Foto: Barca Academy Montenegro

Ovaj kamp nije bio samo prilika za fudbalski trening, već i za kulturnu razmjenu i stvaranje novih prijateljstava. Djeca su se upoznala sa različitim kulturama i jezicima, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo.

“Zahvaljujemo se svim prijateljima kampa, koji su omogućili realizaciju ovog projekta na najvišem nivou. Njihova podrška bila je ključna za uspjeh kampa i pružanje nezaboravnog iskustva svim učesnicima”, ističu iz Akademije.

Foto: Barca Academy Montenegro

Prema riječima direktora kampa Lazara Martinovića, planovi za narednu godinu već su u toku.

“Cilj je da Barsa Akademija ljetni kamp u Baru postane tradicija. Nadamo se da ćemo sljedeće godine ugostiti još veći broj mladih fudbalera i fudbalerki, te im pružiti priliku da unaprijede svoje vještine i stvore uspomene koje će nositi cijeli život. Barselona Akademija kamp vratio se u Crnu Goru nakon osam godina. Ovaj povratak ne bi bio moguć bez povjerenja i podrške naših dragocjenih partnera iz Hrvatske, gospođe Marijane Vuletić, koordinatorice Barselone, i gospodina Branka Pavlice, vlasnika licence za Jugoistočnu Evropu.

Veliko hvala dugujemo i svim roditeljima na povjerenju i svim učesnicima na entuzijazmu i predanosti. Vidimo se sljedeće godine u Baru, na novom izdanju Barsa Akademije ljetnjeg fudbalskog kampa”, naglašava Martinović.

Kroz video-priloge pogledajte kako je izgledalo svih pet dana kampa u Baru.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare