VJEROVALI ILI NE: Dobio mito, pa iz dva pokušaja nije “ispoštovao” dogovor

Foto: Twitter (printscreen)

Navikli smo na svakakve priče iz Južne Amerike, a sada stiže još jedna. A, u glavnoj ulozi fudbaler Santosa Eduardo Bauerman koji je optužen za uzimanje mita.

Naime, kako piše brazilski magazin “Veha” defanzivac slavnog kluba je prihvatio 9.000 eura kako bi na utakmici dobio žuti karton. Međutim…

Na meču protiv Avaija nije uspio da “požuti”, iako se svojski trudio.

Osoba od koje je primio novac bila je bijesna, uslijedila je rasprava, a Bauerman je obećao da će se protiv Botafoga iskupiti i dobiti crveni karton. To se i dogodilo, isključen je, ali – tek po završetku utakmice, a kladionica nije prihvatila crveni, jer je meč već bio gotov.

Kada je vidio da je vrag odnio šalu i da dogovor nije ispoštovan, Bauerman je obećao da će vratiti novac koji je dobio.

Iz Santosa nijesu htjeli da komentarišu ništa dok se istraga ne završi. U brazilskim medijima se pojavio i transkript razgovora između fudbalera i čovjeka koji mu je dao novac.

Vidiš li kakvo si sr**e napravio ponovo. Brate, još jednom nisi uradio ono što sam ti je***o rekao. Zašto to nisi uradio u prvom poluvremenu? Udario si ga laktom, ne slušaš me brate! S***ao si me ponovo. Moraćeš ovo da ispraviš. Platićeš mi sve. Vjerovao sam ti, a ti si me osramotio. Ne slušaš me, nisi uradio šta sam tražio“.

Čovječe, od srca ti čažem, nisam to uradio zato što nisam htio, kunem se. Ne bih to uradio na kraju kad je sve bilo gotovo, ne bih izmišljao izgovore sada…

Zašto ga nisi udario!?

Obećavam, vratiću sav novac, sve je tu, nisam ništa potrošio

Vidjećemo se tamo, poslaćeš sve