ŠPANSKO SAMOPOUZDANJUE

“Vjerujemo da smo najbolji”

Foto: Malte Ossowski / Sven Simon / ImagoSport / Pixsell

Četiri utakmice – četiri pobjede, uz gol-razliku 9:1, dosadašnji je bilans razigrane Španije na Evropskom prvenstvu.

Crvena furija oduvala je srčanu Gruziju (4:1) i zakazala vraški megdan sa domaćinom Njemačkom u četvrtfinalu Eura 5. jula od 18 sati u Štutgartu.

>>> ŠPANIJA – GRUZIJA 4:1 Furija ljuljala odbranu hrabrih Gruzina kao pruće

“Čeka nas vrlo tijesna utakmica i moćan protivnik sa sjajnim igračima. Međutim, mi imamo najbolji tim i najbolje igrače. Među osam najboljih smo u Evropi, ali sada moramo dodatno da veslamo u pravom pravcu i trenutku jer to čini razliku između toga da li ste pravi tim ili ne. Čvrsto vjerujem da mi jesmo”, jasan je selektor Španije Luis De la Fuente, čiji je sastav do sada zaista ostavio sjajan utisak.

Mlada 16-godišnja zvijezda Barselone, Lamin Jamal, igra maestralno na Euru i samo su ga milimetri spriječili da postane najmlađi strijelac u istoriji Evropskih prvenstava. Svejedno, golobradi tinejdžer biće velika opasnost po Pancere u petak.

“Sve su ovo iskustva za njega. Igrao je jako dobro protiv Gruzije, ali vjerujem da će tek da bude pravi. Uči iz utakmice u utakmicu jer prvi put igra ovoliko uzastopnih utakmica na velikom prvenstvo. Međutim, prezadovoljni smo njegovim doprinosom i sigurni da su pred njim tek nezaboravne utakmice”, zaključuje selektor Španije.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare