TREĆI PUT U KARIJERI

Žarko Korać ponovo najbolji strijelac 1. CFL

Foto: FSCG

Iskusni napadač Jedinstva, Žarko Korać, najbolji je strijelac Prve fudbalske lige Crne Gore u sezoni koja je završena sinoć. Stameni Bjelopoljac postigao je 18 golova.

Za fudbalere Jedinstva sezona još nije završena. U baražu će pokušati da zadrže prvoligaški status, a očekuje ih dvomeč sa Podgoricom koja je kao treća završila u Drugoj ligi.

Koraću je ovo treći put u karijeri da završava sezonu kao najbolji strijelac 1. CFL. Prvi put je to uradio u sezoni 2006/07 kada je postigao 16 golova, a drugi put u sezoni 2012/13 kada je protivničke mreže tresao 15 puta.

Foto: FSCG

Prvi pratilac ove sezone sa 14 golova bio mu je Aleksa Maraš iz ekipe Mladosti Lob.bet koja će takođe svoj status prvoligaša morati da čuva kroz baraž. Na trećem mjestu završio je napadač Petrovca, Slobodan Babić koji je strijelac bio 12 puta.

Potom slijedi Oliver Šarkić iz tabora novog šampiona, Dečića, sa 11 pogodaka. Na petoj poziciji sa 10 golova je Boban Đorđević (Arsenal). Šesto mjesto sa devet golova podijelili su Đorđe Despotović (Budućnost), Bojan Matić (Dečić) i Naoaki Senaga (Jezero).

Deveto mjesto podijelilo je čak šest fudbalera koji su bili strijelci u sedam navrata. Stefano Almeida (Budućnost), Draško Božović (Dečić), Edis Redžepagić (Jezero), Kris Marlon Ondong-Mba (Mornar), Adnan Bašić (Petrovac) i Dušan Vuković (Sutjeska).

Foto: Printscreen
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare