DRAŠKO BOŽOVIĆ

“Zasluženo smo prvaci, nećemo se zaustaviti na ovome”

Foto: FSCG

Dečić je šampion Crne Gore. Nakon dugogodišnje trke Budućnosti i Sutjeske, ove sezone tim iz Tuzi preuzeo je primat u crnogorskom fudbalu i uspio da ispiše istoriju. Kolo prije kraja Tuzani su u Nikšiću savladali Sutjesku 1:0 i ostvarili najveći uspjeh od postojanja kluba.

>>> Dečić novi šampion Crne Gore, Mornar slavio u Podgorici i prestigao Budućnost

Čovjek odluke bio je najiskusniji, Draško Božović koji prkosi godinama i drži časove fudbala na crnogorskim terenima.

Ovo je ono za šta smo radili cijele godine, istorijska titula za Dečić. Želim ovim putem da čestitam svima koji su učestvovali u ovome. Moram da kažem da je prventvo bilo skroz ujednačeno i da su te neke manje utakmice riješile prvaka, i smatram da smo potpuno zasluženo prvaci“.

Ovo je sedma titula prvaka Crne Gore za Božovića, koji smatra da nije samo on zaslužan za to.

Ponosan sam na taj podatak, ali je to zasluga svih ekipa u kojima sam igrao. U Dečiću sam već tri godine i ljudi ulažu mnogo, i nadam se da ćemo nastaviti u boljem smjeru. Cijele godine smo igrali kao gosti, nismo imali osjećaj domaćinstva, a od sledeće sezone ćemo imati tu prednost, i sigurno je da se Dečić neće zaustaviti na ovome“.

O nastavku saradnje sa Tuzanima, nema dilemu.

“Imam izvanredan odnos sa svima u klubu, mislim da ću biti tu i sledeće godine, ali otom potom. Moj plan je da odigram još godinu dana i da se nakon toga posvetim nekim drugim stvarima”, zaključio je Božović.