Želite hladnokrvnost u ključnim momentima? Pozovite Gonzala Montijela

Photo: Sportinfoto/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Malo je igrača koji u ključnim momentima žele da preuzmu odgovornost – uglavnom to rade oni najveći šampioni.

Gonzalo Montijel zasigurno ne spada u tu grupu igrača na koje prvo pomislite kada neko kaže “najveći šampioni”, ali ono što je 26-godišnji Argentinac pokazao u prethodnih par mjeseci slobodno ga može svrstati u tu grupu.

Skupljao je iskustvo godinama igrajući u svojoj državi za River Plejt – osvajao trofeje i sa tim iskustvom došao u Sevilju.

Na prethodnom Mundijalu bio je važan šraf Skalonijevog tima, a upravo njegova hladnokrvnost pri izvođenju posljednjeg penala u finalu protiv Francuske donijela je Argentincima toliko željenu “Zlatnu boginju“.

Sinoć je ponovo uključio tu svoju sposobnost i bio najbolji i najsmireniji kada je bilo najpotrebnije. Uzeo je loptu i šutirao jedanesterac za titulu. Istina, pogodio je stativu iz prvog puta, ali je taj penal ponovljen – tada već nije bilo spasa za Romu, Montijel je sigurno realizovao penal – kao da je na igralištu ispred zgrade – i donio Sevilji sedmi trofej Lige Evrope.

Malo je igrača koji u tim momentima mogu da zadrže smirenost do posljednjeg trenutka – Montijel je pokazao da je sposoban za to, sada već dva puta.