Žesus pred Milan: “22 boda smo ispred njih”

Fudbaleri Napolija će biti novi šampioni Italije. To je svima jasno. Ekipa Lućana Spaletija će sada jurnuti i na trofej Lige šampiona. Na tom putu im stoji Milan. Klub iz grada mode dolazi pod Vezuv sa minimalnom prednošću iz prvog meča (1:0) ali mnogo većom tradicijom igranje velikih evropskih utakmica od Napolitanaca.

Spaleti je u najavi meča koji je na programu u utorak od 21 sat govorio da ne osjeća pritisak.

Pokušali smo da se pripremimo za više scenarija. U ovoj fazi takmičenja mora da se razmišlja o svemu. Da, vježbali smo i penale, kao što vjerujem da su i oni. Igraju moderan fudbal, napadački, s visokim presingom. Potpuno su zaslužili da osvoje Skudeto prošle sezone. I sada dolaze da nametnu svoj ritam. To što će imati posla sa Osimenom moglo bi da im pokvari planove. “Pritisak? Rizik?” Nema nikakvog pritiska ili rizika. Jedini rizik je postizanje beskonačne radosti, jer Napoli nikada nije dosegao da igra na ovom nivou. Nismo rekli poslednju riječ, idemo dalje“, istakao je Spaleti, prenosi “B92”.

Štoper Napolija Žuan Žesus uvjeren je prolaz Napolija.

Tokom cijele sezone pokazujemo ko je i šta je Napoli, mi smo 22 boda ispred njih u Seriji A. Svjesni smo svojih mogućnosti i kako smo stigli dovde. Takođe, navijači znaju šta je na njima. Treba nam njihova podrška kako bismo izvukli maksimum na terenu. Treba da znaju da je onaj rezultat protiv Juventusa (5:1) velikim dijelom i njihova zasluga. Potrebna nam je takva energija sa tribina. To će biti problem za odbranu Milana”, rekao je Žesus.

Brazilcu optimizam uliva i povratak napadača Viktora Osimena.

“Viktor je naš najbolji strijelac i u dobroj je formi. Oni su pokušavali da nas isprovociraju u prvoj utakmici na njihovom terenu, htjeli su da izazovu probleme. Mi smo odgovorili igranjem fudbala“, zaključio je Žesus.