EURO 2024

Znate li ko vodi na listi strijelaca Eura?

Foto: Julian Stratenschulte / DPA / Pixsell

Iza nas je sedam intezivnih i uzbudljivih dana Evropskog fudbalskog prvenstva.

Odigrano je ukupno 18 utakmica, a nijedna nije završena bez golova. Naprotiv, svjedočili smo sjajnim dvobojima, iscrpljujućoj borbi, maestralnim golovima, sjajnim golmanskim paradama, uz neizostavno navijačko ludilo na njemačkim ulicama i tribinama.

Na Euru je do sada postignuto 47 golova, a interesantan je pogled na listu strijelaca. Ukoliko se pomenuti trend nastavi moglo bi to da bude takmičenje koje će završiti bez zlatne kopačke, kako glasi epitet za najboljeg strijelca turnira.

Naime, na vrhu ljestvice je – autogol. Njih pet postignuto je u sopstvenu mrežu, a potpisali su ih Njemačka (Antonio Rudiger), Austrija (Maksimilijan Veber), Češka (Robin Hranač), Albanija (Klaus Đasula) i Italija (Rikardo Kalafiori).

Prvi sljedeći prirodni strijelac je Džamal Musijala (Njemačka), koji je dva puta pronašao metu suparničkih golova. Ostali su se po jednom upisali, pa će napadači i ofanzivci evropskih reprezentacija imati zadatak da do kraja prvenstva sustignu negativan bilans ako ne žele da Euro obilježe autoegzekucije.

A već su prilično odmakle.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare