GLAS JUGOSLAVIJE

Detalji koje neće reći ni Đoković, ni Ivanišević

Novak Đoković i Goran Ivanišević nisu više tim. Vijest koja je iznenadila samo neupućene u saradnju srpskog tenisera i hrvatskog trenera. U njihovoj priči dosta toga nije štimalo u proteklih godinu dana. Sa obje strane. Očekivano, to su detalji koji doskorasnji tandem nikako ne želi da iznese u javnost. Neke od njih nije lako sakrati, a kao i svaki “raskid” i ovaj ima dva ugla.

Prvi je Novakov čije je mišljenje da Goran nema više ni na koji način da pomogne. To je moglo da se nasluti i na turnirima kada je svjetski broj jedan javno izkazivao bijes.

Ništa mi ne govorite“, glasi rečenica koja se često čula iz pravca terena ka boksu gdje su bili Ivanišević i preostali članovi tima.

Možda je ovo delovalo samo kao revolt zbog izgubljenog poena, gema, seta, meča, ali je postalo sve učestalije i samim tim nešto što Đoković i misli. Dostigli su limit u saradnji. Bar s njegovog gledišta.
Sa druge strane, Goran je često prolazio kroz izlive bijesa svog pulena, a ovakve situacije vremenom su postale uobičajne.

Sve se to nakupilo. Da – to mu jeste smetalo, koliko god za javnost plasirali drugačiju priču. Uz to došlo je do razmimoilaženja po pitanju rada i planova za budućnost. Upitan je bio odnos Novaka prema tenisu u Americi, gdje je više vremena provodio na raznim manifestacijama nego na treningu. Goranu to nije bilo baš prihvatljivo. Kada se na ovaj način pristupi obavezama, rezultat obično mora da izostane.

Da podvučemo crtu: svi ovi razlozi sa obje strane morali su da rezultuju – rastankom. Dalje gomilanje problema u ovom odnosu samo bi dodatno povećalo jaz i smanjilo mogućnost da njih dvojica ostanu u prijateljskim odnosima. Zato je prekid došao u pravi čas – dok su na vrhu! Pad u njihovoj saradnji nije ostavio neke velike posljedice… Učiteljica života će ih pamtiti kao vrhunski tandem koji je ispisao istoriju “bijelog sport”.

Budućnost nam donosi odgovor na pitanje da li će Novak imenovati novog trenera? Iako je Đoković ostavio mogućnost da uopšte do toga ne dođe, taj scenario se neće ostvariti. Srpski teniser će vjerovatno posle Monte Karla imenovati nasljednika Gorana Ivaniševića. Svi su izgledi da će to biti neko veliko svjetsko trenersko ime. Opcija “B” je da to bude neko od nekadašnjih srpskih tenisera sa kojima je Novak u prijateljskim odnosima, a cijeni i njihovo tenisko znanje.

Za kraj, par rečenica o košarci. Crvena zvezda i Partizan su protekle nedjelje došli do brojke 50 poraza u tekućoj sezoni. Govorimo o svim takmičenjima. Da nije to malo previše, ako znamo da ovi timovi imaju budžete 20 i 15 miliona eura (ako ne i više)? Čini se da je odgovor bez ikakve dileme potvrdan.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare