10 najplaćenijih igrača u Evroligi

Photo: Stefanos KyriazisLiveMediaDeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Čini se da nas čeka nikad uzbudljivija sezona u Evroligi. Svi timovi su napravili sastave dostojne borbe za plasman u Top 8, a neki se još uvijek pojačavaju.

Kako bi ojačali svoje rostere evropski klubovi ovoga ljeta morali su da izdvoje znatno više novca nego prošlih godina.

U većini evropskih klubova plate igrača nisu javne, ali izraelski mediji se pozivaju na svoje izvore i navode listu 10 najplaćenijih igrača Evrolige.

Na prvom mjestu je Vili Ernangomez koji se vraća iz NBA lige u evropsku košarku. Novi igrač Barselone zarađivaće vrtoglavih 4,5 miliona dolara po sezoni.

Odmah iza njega sa zaradom od četiri miliona dolara je košarkaš Efesa, Šejn Larkin. Dugogodišnja okosnica tima koji je sa klupe predvodio Ergin Ataman, a od ove sezone će to raditi Erdem Džan.

Treće mjesto zauzima čovjek koji je izazvao vjerovatno najveću košarkašku sagu u Evropi ovoga ljeta. Naravno, riječ je o Nikoli Mirotiću koji je tokom prelaznog roka bio blizu potpisa za Partizan, Crvenu zvezdu i Panatinaikos, ali se na kraju odlučio za Olimpiju Milano gdje će zarađivati 3,2 miliona dolara.

Četvrto mjesto djele dva košarkaša. Prije svega tu je Valter Tavares, a zajedno sa njim na ovoj poziciji je i momak koji je svojim transferom u Panatinaikos podigao najveću prašinu ovoga ljeta – riječ je o Kostasu Slukasu. Njih dvojica zarađivaće po tri miliona dolara u svojim klubovima.

Još jedan košarkaš Panatinaikosa nalazi se na ovoj listi, a to je Hunaćo Ernangomez. Kao i njegov brat Vili i on se vraća u Evropu iz NBA lige, a za njegove usluge po sezoni atinski zeleni će izdvojiti 2,5 miliona dolara.

Sedmo mjesto pripada Skotiju Vilbekinu koji u Fenerbahčeu zarađuje 2,4 miliona dolara po sezoni.

Novi košarkaš Efesa, Darijus Tompson dobio je od turskog kluba ugovor vrijedan 2,3 miliona dolara po sezoni i to ga stavlja na osmo mjesto ove liste.

Deveto mjesto dijele najnovije NBA pojačanje Barselone, Džabari Parker i košarkaš Efesa, Vil Klajburn. Njih dvojica će u svojim klubovima prihodovati dva miliona dolara po sezoni.