KUP KRALJA

Barsa bez lijeka za francuskog džina – Real je najmoćniji u Evropi

Odličan nastup Francuzta u finalu, FOTO: X/ Copa Del Rey
Odličan nastup Francuzta u finalu, FOTO: X/ Copa Del Rey

Ubjedljivi su lideri Evrolige, vode i na tabeli domaćeg šampionata, a sada su osvojili i nacionalni Kup pobijedivši u finalu najvećeg rivala – košarkaši Real Madrida igraju savršenu sezonu.

Blankosi su u meču za trofej “Kupa kralja” srušili Barselonu u Malagi 96:85.

Meč je riješen u posljednjoj četvrtini na krilima snažnih košarkaša madridskog velikana – Geršona Jabuselea i Vensana Poarijea. Prve tri četvrtine – praktično egal. Real je bolje otvorio utakmicu, Barsa se brzo vratila i odigrala dobro u drugom kvartalu, dok je u trećoj vladala rezultatska klackalica.

Otpor protivnika Madriđani su srušili na tri i po minuta prije posljednjeg zvuka sirene – trojku je pogodio Džanan Musa, odmah nakon njega Jabusele za osjetnih 77:68. Češki košarkaši, Jan Veseli i Tomaš Satoranski, vratili su Barsu u život – 81:77 na tri i po minuta prije kraja.

Veliki posao, prvo u odbrani, zatim i u napadu, napravio je Vensan Poarije, zatvorio reket, i postigao četiri vezana poena, opet za +9 na nepunih tri minuta do kraja. Barsa na to nije imala odgovor, pa je Real zasluženo stigao do 29. trofeja Kupa, prvog poslije četiri godine.

Za pobjednički tim je Fakundo Kampaco ubacio najviše poena – 18 uz šest asistencija, dok je Poarije dodao 17 poena uz osam skokova. Po 15 poena ubacili su Musa i Jabusele. Za Barselonu najefikasniji Džabari Parker – 19 poena.