BASKET U MOM KVARTU: Ekipa Kobe osvojila prvi turnir

Foto: Dejan Lopičić

Ludnica je krenula. Manifestacija Basket u mom kvartu u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada počela je jučerašnjim turnirom preko Morače, a slavila je ekipa Kobe koji su u velikom finalu savladali Maragune (21:13).

Miloš Janković, Matija Bulatović, Marko Nikolić i Bogosav Božović su nakon grupne faze u četvrtfinalu bili bolji od 4R 21:17, u polufinalu su deklasirali Monteniggerse 21:17.

Epilog izuzetno zanimljivog i vrlo posjećenog prvog turnira novog izdanja podgoričkog spektakla uličnog basketa, tj. ekipe koje su izborile plasman na finalni turnir 24. juna u Njegoševom parku, je sljedeći:
I mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura, ekipa Kobe , II mjesto i sponzorske nagrade od partnera Sekretarijata, proteini.si, ekipa Maraguni u sastavu Miljan Stojanović, Ivan Knežević, Lazar Stanković i Stevan Jovanović, te poraženi polufinalisti: Pažići (Stefan Stojanović, Đorđije Tatar, Vladimir Mrdak i Petar Dragović) i Monteniggersi (Stefan Šimun, Matija Karadžić, Pavle Kalezić i Andrija Ivanović).

Hvala svim učesnicima na fer i korektnoj borbi, te sudijama Zoranu Raduloviću i Urošu Bakraču koji su odradili izuzeten posao. Na prvom turniru, koji je bio izuzetno posjećen i na kojem je učestvovalo 16 ekipa, ukupno 64 takmičara, vladala je sjajna atmosfera, pravi duh uličnog basketa ponovo živi u našem gradu i osjetan je basketaški entuzijazam među ljubiteljima ovog sporta. Stoga ne sumnjam da će podjednako zanimljivo i konkurentno biti na preostala tri kvalifikaciona turnira, i naravno, na završnom spektaklu na terenu ‘Dragan Ivanović’ u Njegoševom parku’“, rekao je koordinator takmičenja iz Sekretarijata za kulturu i sport, Miloš Stijepović.

Naredni kvalifkacioni turnir ”Basketa u mom kvartu”, ukoliko vremenske prilike to dozvole, biće održan naredne subote, 13. maja, na terenu u centru grada, na Bulevaru Ivana Crnojevića.

Prijavljenih ekipa je do sada 14, što znači da su ostala dva slobodna mjesta, koje zainteresovane ekipe mogu popuniti do srijede u 12 časova prijavom na mail sportglavnigrad@gmail.com.