KK BUDUĆNOST VOLI

Bivši prvak svijeta pojačao crnogorskog šampiona

Foto: Evrokup

Košarkaški klub Budućnost Voli potvrdio je novo pojačanje za sljedeću sezonu.

Novi član crnogorskog šampiona postao je Rašid Sulejmon.

“Sulejmoj je igrač koga, prije svega krasi sjajan šut, a kada dobijete na takmičenju u brzom šutiranju trojki u sred Litvanije, koja je trojkaški El Dorado, onda znate da se radi o izvrsnom šuteru. Pored šuta odličan je kao sekundarni organizator igre i bez sumnje s njim se dobija širina u napadu. Rašide, dobrodošao u plavo-bijelu porodicu!”, objavila je Budućnost.

Iskusni 30-godišnji bek, visine 193 centimetra, rođen je u Hjustonu, a tokom karijere nastupao je na Univerzitetima Djuk i Merilend, evropsku karijeru počinje u francuskom Dižonu. Potom je igrao za Metropolitan iz Pariza, nakon čega je usljedio povratak u Dižon, s kojim je osvojio Kup Francuske te je proglašen MVP-jem turnira.

Takođe, u Francuskoj je igrao i za Burg sa  kojim je igrao upravo protiv Budućnost, gdje je na dvije utakmice ubacio 23 poena. Osim Francuske, igrao je u Španiji, Turskoj, Kini, a prošle godine je bio član litvanskih Vulvsa.

Sulejmon je bio i šampion svijeta sa ekipom SAD na Mundobasketu  do 19 godina 2013. godine, sa generacijom koju je predvodio Aron Gordon.