Bogavac za LOB SPORT: Sa Vučevićem treba biti fleksibilan, bitno je da se vrati u reprezentaciju

Foto: Druga ABA liga

Tema broj jedan ovih dana u košarkaškim krugovima u našoj zemlji je – Nikola Vučević. Centar Čikaga je u intervuu za LOB SPORT istakao da je spreman da ponovo bude dio reprezentacije Crne Gore koja će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Sada se čeka razgovor Vučevića i selektora Boška Radovića, a mi smo pozvali Nebojšu Bogavca, našeg proslavljenog košarkaša i trenera Podgorice.

IZAĆI MU U SUSRET

Bivši strateg Strazbura nije imao dileme kada smo mu postavili pitanje koliko će prisustvo 32-godišnjeg Baranina značiti “crvenima” na Filipinima.

Ne treba puno pričati o tome. Čovjek je 12 godina u NBA. I mnogo je bitno da se vrati u reprezentaciju“, jasan je bio Bogavac na startu razgovora za LOB SPORT.

Posljednji put Vučević je za crnogorsku selekciju nastupao na Mundobasketu u Kini. Nakon toga propuštao je akcije zbog priprema za NBA sezonu, želje da bude sa porodicom tokom ljetnje pauze. Sve to dovelo je do situacije da je dio crnogorske javnosti okrenuo leđa našem najboljem košarkašu.

Imao je napornu sezonu, veći pritisak da se napravi nešto više ove sezone u Čikagu. Treba biti fleksibilan i izaći mu u susret kada je početak priprema u pitanju. Znate da cijelo ljeto provodi u Crnoj Gori, svakom čovjeku treba izduvni ventil. Želi da bude sa porodicom, prijateljima. Pun je iskustva i više će se dobiti kada dođe, nego da se uđe u priču sa forsiranjem. Ja bih bio liberalan“, nema dilemu Bogavac.

Foto: Druga ABA liga

Postoje i oni koji misle da bi dolazak Vučevića u nacionalni tim poremetio ekipu. Međutim…

Ma ne. Svi su oni profesionalci. Njegov povratak bi bio samo motiv više, dobro je kad je u timu takav igrač. Pa i u moje vrijeme, svakom igraču je lakše kada uz sebe ima tako kvalitetne saigrače“.

SVAKI PLASMAN KAO MEDALJA

Sa ili bez Vučevića, Crna Gora će na Mundobasketu igrati u Manili, a protivnici su – Litvanija, Egipat i Meksiko. Na papiru, rivali protiv kojih može da se igra.

Generalno je uspjeh pojaviti se na prvenstvu“, rekao je Bogavac koji je imao jasnu poruku za cjelokupnu javnost.

Ne bih stavljao nikakav dodatni pritisak na igrače i stručni štab. Nismo favoriti, treba ih relaksirati. Budimo realni, svako pojavljivanje naše selekcije na neko veliko takmičenje je kao medalja. Sve dobro što se preko napravi je uspjeh“, jasan je Bogavac.

Prema našim informacijama, početak priprema je zakazan za kraj jula, a već je zakazano nekoliko prijateljskih utakmica.

Prije svega, najbitnije je da svi dođu, vidite u kakvoj su situaciji ostale selekcije. Nakon toga da dobro odrade pripreme, da svi budu zdravi. A, na prvenstvu – da daju svoj maksimum, za mene je to dovoljno. Ako se prođe, naravno da bi bilo odlično. Bio bi to najveći uspjeh u istoriji“.

Foto: Druga ABA liga

USPJEŠNA SEZONA PODGORICE

Naravno, nijesmo mogli, a da se ne osvrnemo na sjajnu sezonu Podgorice. Mladi tim koji sa klupe predvodi naš sagovornik igrala je polufinale Druge ABA lige, finale Kupa Crne Gore, dok je u crnogorskom šampionatu stala u četvrtfinalu gdje ih je eliminisala Sutjeska. Međutim, mnogo je razloga za zadovoljstvo.

Zadovoljni smo svi u klubu. Prebacili smo neke norme, što je dobro za sve nas i daje nam motiv da radimo još jače. Neki igrači su se vratili na košarkašku mapu, neki su iskočili na stepen više. Ponosan sam na momke, bili su prava grupa ljudi. Kada je taj ljudski aspekt na nivou, onda je lakše takmičiti se“, poentirao je Nebojša Bogavac u intervjuu za LOB SPORT.