Boško Radović za LOB SPORT: Zadovoljni smo, ali i oprezni

Nakon žrijeba za Svjetsko prventvo održanog u Manili, Crna Gora će igrati u grupi D, a protivnici će biti reprezentacije Litvanije, Meksika i Egipta.
Za naš portal komentar na žrijeb dao je selektor Boško Radović:

Možemo biti zadovoljni žrijebom, Litvanija je respektabilna ekipa o kojoj ne treba previše trošiti riječi. Sa druge strane tu su Egipat i Meksiko sa kojima možemo da se takmičimo, ali sa oprezom jer na ovom prvenstvu nema loše ekipe. Oni su sastavljeni koliko znam od igrača iz domaćih liga tako da ćemo sve dobro izanalizirati i krenuti polako sa pripremama za ono što predstoji“.

Potom je selektor Crne Gore u opširnijem razgovoru za KSCG takođe prokomentarisao žrijeb Mundobasketa.

Možemo reći da smo izvukli jednu pristojnu grupu. Nijesmo ni u nekoj grupi smrti, ali ni u baš lakoj grupi. Mislim da na Svjetskom prvenstvu, gledajući iskustvo iz 2019. ne možemo reći da ima lakih grupa. Od tih velikih favorita u grupi smo sa Litvanijom. Egipat je ozbiljna afrička reprezentacija, a iz Amerike nam je došao Meksiko. Na “prvu loptu”, ako budemo zdravi i ako prođemo dobro kroz pripreme, mislim da ćemo u utakmicama sa Meksikom i Egiptom odlučivati o prolazu dalje. Litvanija je favorit grupe i protiv njih ćemo takođe dati maksimum“, obećava Radović, koji ne želi da se opterećuje ciljevima na prvenstvu.

Rano je govoriti o nekom cilju, jer moramo da napravimo ozbiljan skauting rivala koje smo dobili na žrijebu, posebno Meksika i Egipta. To je posao nas u stručnom štabu u narednim mjesecima, a kasnije tokom priprema i sa igračima da se dobro spremimo za protivnike. Želimo da odemo maksimalno spremni, svjesni da smo plasmanom na Svjetsko prvenstvo naš cilj ispunili, da je ovo šlag na torti. Očekujem da održimo kontinuitet igara koje smo imali na Eurobasketu i u kvalifikacijama za SP, vjerujem da smo ekipa koja može da igra jednu dobru košarku, na visokom nivou, pa ostaje da se nadamo da će svi igrači biti zdravi i da će se odazvati svi pozivu“, zaključuje selektor.

Mundobasket će startovati 25. avgusta i trajaće do 10. septembra a domaćini turnira su Filipini, Japan i Indonezija.

Crnoj Gori je ovo drugo učešće na svjetskim prvenstvima, a zadnje na kojem je učestvovala bilo je u Kini kada je naša selekcija završila na 25. mjestu.