Budućnost gostuje Slogi nakon duže pauze

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa gostovaće sjutra ekipi Sloge iz Požege u okviu 7.kola WABA lige. Za Podgoričanke će to biti povratak takmičarskim obavezama, jer su posljednji meč odugrale još 3.novembra protiv Montane, nakon čega je uslijedila pauza zbog FIBA prozora i obaveza naše reprezentacije u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.

Vučice su lideri grupe A sa maksimalnim skorom iz šest kola, dok tim iz Požege ima četiri pobjede i dva poraza i u trci je za drugo mjesto sa ekipom Montane. Za razliku od crnogorskog šampiona, koji se nije igrao tri nedjelje, Sloga je prošle sedmice slavila ubjedljivu pobjedu na gostovanju Nikšiću.

Ovo je za nas prvi meč nakon duge pauze, jer smo posljednji meč odigrali 3.novembra, tako da nas je to izbacilo iz takmičarskog ritma. Ali, nama je da budemo maksimalno koncentrisani, da budemo pravi i da odigramo jedan dobar meč. Sigurno je da će Sloga imati dobru podršku sa tribina, ali bez obzira na sve cilj je jasan. Očekuje nas sada ciklus od četiri meča do početka Superlige, a naravno da želimo da sa svim pobjedama dočekamo glavnu fazu. Ali, idemo od meča do meča, tako da je fokus sad samo na utakmici protiv Sloge, gdje znamo da neće biti jednostavno, ali nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz” rekao je Vladan Radović, trener košarkašica Budućnost Bemaxa.

Utakmica Sloga – Budućnost Bemax igra se u Požegi sjutra u 17 časova i 30 minuta.