Budućnost na korak od odbrane titule, Lora Vukčević najmlađa u istoriji

"Vučice" sigurne u prvom finalu

Aktuelne šampionke države, košarkašice Budućnost Bemaxa, napravile su prvi od dva koraka prema odbrani titule. “Vučice” su pobijedile Podgoricu 88:68 u prvoj utakmici finala plej-ofa Prve ženske crnogorske košarkaške lige i stigle na korak od cilja.

Budućnost je jako dobro otvorila susret i povela 16:3. Međutim, Podgorica se ubrzo konsolidovala i prišla na 22:16. Ipak, bio je to znak za “plavo-bijele” da u nastavku stisnu papučicu i bez problema privedu duel kraju u svoju korist.

Zorana Radonjić predvodila je Budućnost sa 15 poena i sedam asistencija. Ksenija Šćepanović ubacila je 14, a Dragana Živković i Anastasija Drobnjak po 13.

Sa druge strane, Ilić je ubacila 16 poena u redovima Podgorice, a Dragišić 10.

Prvi meč finala plej ofa posebno će pamtiti Lora Vukčević i Marija Dutina, koje su dobile šansu prvi put da budu u seniorskom timu.

Vukčević (2009.godište) postala je najmlađa ,,vučica”, jer je zaigrala za seniorski tim sa samo 14 godina i 29 dana, čime je oboren rekord Marije Baošić, koja je sa 14 godina, 5 mjeseci i 11 dana igrala polufinale WABA lige protiv Crvene zvezde u sezoni 2018/2019. Lora Vukčević već tri sezone igra i Bemax ligu osnovnih škola za OŠ ,,Maksim Gorki”, nastupa za pionirke i kadetkinje, a prošle godine na finalnom turniru za mlađe pionirke u Pljevljima dobila je priznanje za najbolju igračicu.

Dutina (2007.godište) igra za kadetkinje i juniorke, a bila je dio ekipe Budućnost Bemaxa, koji je ove sezone osvojio srebrnu medalju u takmičenju WABA lige do 17 godina.

Drugi meč finalne serije Budućnost i Podgorica igraju u ponedjeljak.