SAOPŠTENJE PLAVIH

Budućnost poslala poruku Dožaju: Pakuj kofere

Foto: ABA liga/KK Partizan

Dva dana nakon poraza u prvom polufinalnom meču ABA lige od Partizana (78:67) oglasili su se saopštenjem iz redova Budućnosti.

Nisu zadovoljni Plavi suđenjem, a komesaru za suđenje regionalnog takmičenja Srđanu Dožaju poručili su da pakuje kofere.

Saopštenje prenosimo integralno.

“Poštovana javnosti,

Komesar za suđenje ABA lige, Srđan Dožaj mora da ide!

Košarkaški klub Budućnost Voli je, kao i u 25. kolu regularnog dijela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvidjeli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obije ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju “koraci”.

Naš klub neće dozvoliti ovakav tretman kod sudija u ABA ligi, ne želimo da u odlučujućim mečevima nisu igrači ti koji odlučuju pobjednika utakmice. Najodgovornija osoba za ovako nizak nivo suđenja je komesar za suđenje u ABA ligi – Srđan Dožaj. Zato šaljemo jasnu poruku gospodinu Dožaju: Pakuj kofere!

Video zapis sa greškama na štetu Budućnost Volija možete vidjeti na linku ispod”