FINALE KOŠARKAŠKE LIGE ZA DAME

Budućnosti i Podgorica, prvi čin

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Finalna serija plej-ofa za košarkašice počinje danas.

Baš kao i prethodne tri sezone, tako će i ovog puta mečeve za titulu igrati Budućnost Bemax i Podgorica.

Aktuelni šampion već deceniju je bez poraza na domaćoj sceni, dok je Podgorica i ove sezone poražena samo u duelima protiv Budućnosti. Budućnost će ugostitit u Bemax areni danas (18.30h) Podgoricu, protiv koje je slavila i u finalu Kupa, kao i prethodne tri sezone u finalu plej-ofa.

“Očekuju nas još dva meča i vjerujem da ćemo i u finalnoj seriji potvrditi dominaciju i sezonu završiti titulom. Podgorica je igrala dobro tokom sezone, pokazala da napreduje, igrali smo zanimljive utakmice, a nadam se da će i ovo finale učiniti zanimljivim. Ipak, vjerujem da ćemo pokazati da smo kvalitetnije i da ćemo zaokružiti sezonu titulom”, naglasila je kapitenka plavih Zorana Radonjić.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Sa druge strane, Podgorica je od svog formiranja uvijek u finalu plej-ofa.Iako je i pored početak ove sezone filijala proslijedila igračice za šampiona, Podgorica je ponovo stigla do finala.

“Bila je ovo zanimljiva sezona, gdje smo imali zaista dobrih utakmica kako u WABA ligi do 17 godina, tako i na domaćoj sceni. Svaki meč protiv Budućnosti prilika je za naše igračice da dodatno napreduju i stiču iskustvo, jer nemamo često priliku da igramo utakmice protiv tako jakih timova. Zbog toga se radujemo što smo izborili još jedno finale i uradićemo sve da u dva meča ostavimo što bolji utisak, da pružimo što duže otpor, a vjerujem da će moje mlade igračice pokazati da su zaista veliki potencijal”, istakao je trener Petar Stojanović.

Drugi meč finala igra se u četvrtak.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport