Cetinje pobjednik spektakla u Njegoševom parku

Kultni teren ”Dragan Ivanović” u Njegoševom parku u subotu je bio epicentar basketaškog zemljotresa koji je protresao Podgoricu.

Najboljih 16 ekipa sa kvalifikacionih turnira održanih tokom maja i juna na otvorenim terenima Glavnog grada: ‘preko Morače’, u centru, na Zabjelu i na Pričelju, okupili su se u srcu Podgorice, kako bi se takmičili za šampionsku titulu drugog izdanja “Basketa u mom kvartu” i nagradni fond od 3200 eura.

Nakon odmjeravanja snaga u grupnoj fazi, po dvije najbolje ekipe iz svake grupe izborile su prolaz u četvrtfinale, prije kojeg je održano takmičenje u šutu za tri poena. U ovom segmentu programa se istakao član Antene M, Marko Anđelić, koji je u finalu savladao Miloša Jankovića, osvojivši novčanu nagradu u iznosu od 100 eura.

Četvrtfinala su, uz huk pojačanog vjetra i zloslutno sijevanje koje je najavljivalo iminentan pljusak, održani na istoj lokaciji, nakon čega je turnir preseljen u salu škole “Novka Ubović” u Tološima, gdje smo svjedočili fantastičnim polufinalnim okršajima.

Cetinje, koje je u prvoj rundi eliminacione faze pobijedilo Parni valjak 16:13, koplja je ukrstilo sa Antenom M, koja je izbacila Veterane Morača rezultatom 14:12. Nakon žestoke borbe, ova sjajna utakmica okončana je trijumfom Cetinja, “na razliku” – 18:16.

Ni u drugom polufinalu nije izostala drama. Prošlogodišnji finalisti Frulaši su u četvrtfinalu nadigrali Koučing staf Junior 15:8, a potom se “pokrljali” sa Termosistemom, koji je “iscijedio” Limun – 21:19. Tvrda utakmica, puna takmičarskog naboja, pripala je Termosistemu identičnim rezultatom – 21:19.

U okršaju za treće mjesto Antena M u sastavu Marko Anđelić, Vladan Đukanović, Pavle Jovićević i Nikola Pavićević savladala je Frulaše 16:10, zaradivši nagradu za “bronzane” u iznosu od 600 eura.

U velikom finalu je Termosistem poveo 8:1, ali je Cetinje na krilima braće Stojanović preokrenulo i pobijedilo rezultatom 21:19. Šampioni, koji su osvojili 1600 eura, nastupili su u sastavu Petar i Marjan Stojanović, Miloš Nikolić i Predrag Lazarević, dok su za Termosistem igrali Dejan i Goran Posuka, Dejan Džaković i Dražen Otašević, čiji su džepovi puniji za 900 eura.

“Dunk shop MVP” nagradni vaučer u iznosu od 200 eura za najboljeg igrača završnog turnira pripao je članu novog šampiona, Marjanu Stojanoviću, koji je postigao ključni koš u uzbudljivom polufinalu sa Antenom M.

Hvala svim igračima na izuzetnim partijama i fer i korektnom ponašanju tokom turnira, sudijama Ivani, Zoranu, Urošu i Lazaru, koji su sjajno dijelili pravdu, zapisničarima, voditeljima programa, našim partnerima ‘Dunk shopu’ i kompaniji ‘Ledo’ u čijim su ukusnim proizvodima takmičari i brojna publika uživali tokom toplog dana. Posebnu zahvalnost dugujemo direktorici škole ‘Novka Ubović’, gospođi Ljiljani Ražnatović Ćorac, koja nam omogućila alternativno rješenje da turnir privedemo kraju u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova. “Basket u mom kvartu” se ponovo pokazao jednom od najljepših sportskih priča Glavnog grada i ne sumnjamo da se radi o manifestaciji koja ima potencijal da postane tradicionalna. Čestitke pobjednicima, ostalima više sreće dogodine!“, poentirao je Miloš Stijepović, koordinator takmičenja iz redova organizatora, Sekretarijata za kulturu i sport.