Čovjek koji nije glasao za Jokića na stubu srama: Greška sa kojom moram živjeti

Foto: Twitter

Mnogo prašine podiglo se oko MVP titule u NBA ligi. Džoel Embid je proglašen za najkorisnijeg igrača, a NBA liga odlučila je da objavi glasačke listiće.

I svi ljubitelji magične igre pod obručima mogli su da se uvjere ko nije glasao za dvostrukog osvajača ove nagrade – Nikolu Jokića. U pitanju je voditelj ESPN-a, Mark Džekson.

Bivši trener Golden Stejta je među pet kandidata stavio Embida, Janisa Adetokumba, Džejsona Tejtuma, Šaija Gildžes-Aleksandera i Donovana Mičela.

Po tome se razlikovao od svih drugih i navijači su se obrušili na njega. Na kraju je postao predmeh podsmijeha, a sve je dovelo do izvinjenja javno u emisiji. I to nakon što je Jokić odigrao još jednu maestralnu partiju i odveo Denver u finale Zapada.

To je greška, greška sa kojom moram živjeti. Nisam osoba koja radi ovakve stvari zbog klikova ili da bih bio popularan. Razmišljam, kako sam uopšte napravio ovakvu grešku“, rekao je Džekson.

Uputio je izvinjenje i sprskom centru.

Izvinjavam se Denveru, Nikoli Jokiću koji je jedan od najvećih igrača u istoriji ovog sporta i trebalo je da bude na mom listiću. Ako mi želite oduzeti pravo glasa, prihvatiću tu odluku“, dodao je Džekson.

A, prije objavljivanja njegovog listića i dok je glasač još uvijek bio anoniman o svemu je progovorio MVP iz 1993. Čarls Barkli.

Postoji jedna budala koja uopšte nije ni imala Jokića na listi. Ne znam ni kako se zove. Ne, to nije bila neka administrativna greška. Takvi ljudi ne bi smjeli više da glasaju. Ja mislim da je Embid zasluženo osvojio trofej, ali svi smo znali da su Jokić, Embid i Janis trojica najboljih. To je mogao da zna svako ko ima televizor i svako ko je gledao košarku“, rekao je Barkli.

Sigurno postoji neko racionalno objašnjenje“, rekao je novinar Erni Džonson.

Da postoji objašnjenje. On je prokleti idiot“, zaključio je Barkli.