Da li je vrijeme da se pomire Vučević i dio crnogorske javnosti?

Foto: FIBA

Imam želju da zaigram opet ovo ljeto, prošlo sam preskočio zbog ličnih obaveza, jer sam htio da odmorim, da se pripremim za sezonu u NBA-u, a u isto vrijeme i da se malo posvetim porodici. Tako da, ovo ljeto bih volio opet da zaigram, ali još nijesam imao nikakav kontakt sa ljudima iz Saveza. Očekujem, trebalo bi to valjda da se uskoro desi, da vidimo kakav je plan i šta oni planiraju“, rekao je Nikola Vučević u intervjuu za Lob Sport i obradovao sve istinske zaljubljenike u magičnu igru pod obručima.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore će do 25. avgusta do 10. septembra igrati na drugom vezanom Svjetskom prvenstvu, a mogla bi da bude pojačana NBA centrom. Član Čikaga izrazio je želju da ponovo obuče crveni dres, nakon četiri godine i Mundobasketa u Kini.

A, mi se pitamo – da li je došlo vrijeme da se pomire Vučević i dio crnogorske javnosti?

75
Da li je vrijeme da se pomire Vučević i dio crnogorske javnosti?

Jer, neshvatljivo je osporavano sve ono što je Vučević uradio u karijeri. Takođe, svaka njegova odluka da ne igra za reprezentaciju dočekana je na nož. Porukama sa političkim konotacijama kojima apsolutno nije mjesto u sportu.

Možda je crnogorska javnost imala razloga za ljutnju, ali je imao i Nikola. Jer, u godini kada je prvi put igrao na Ol-staru nije izabran za najboljeg košarkaša u izboru KSCG. O nekim ostalim nagradama da ne pričamo.

Međutim, mislimo da je došlo vrijeme da se sve stavi po strani. Jer, uz dužno poštovanje svima – Nikola Vučević je najbolji crnogorski košarkaš. I njemu je mjesto u reprezentaciji. I svaki istinski navijač i ljubitelj košarke želi da ga ponovo vidi u dresu sa državnim grbom.

Jer, sa njim na Svjetskom prvenstvu Crna Gora dobija potpuno novu, jaču dimenziju.

A, u konkurenciji Litvanije, Egipta i Meksika – druga faza Mundobasketa je realnost.

Da li je vrijeme za pomirenje? Za siguran boljitak crnogorske košarke.