KUP CRNE GORE ZA KOŠARKAŠE

Daleko od očiju javnosti

Foto: KSCG

Osam ekipa sanja jedan trofej, favoriti su možda poznati, ali čar nacionalnih kupova je u tome što glavni kandidati za trofej ne dođu do njega uvijek. Kup Crne Gore počeo je danas u Tivtu, u prvom četvrtfinalu od 13 sati igraju Primorje i Šušanj, ali na toj, kao ni na naredne dvije javnost neće moći da vidi šta se dešava.

Javni servis najavio je prenos posljednjeg četvrtfinala između Mornara i Podgorice, pa ćemo ostati uskraćeni za prenose mečeva Sutjeska – Budućnost Voli i SC Derbi – Teodo. Isti slučaj je i sa drugim danom turnira kada su na programu polufinala. Prema najavama, sliku iz Tivta ćemo imati samo tokom drugog polufinala koje se igra od 20 sati i 30 minuta.

Navikli smo se već na niz paradoksa kada je crnogorski sport u pitanju, a serija se nastavlja danas. Veliki propust čelnika Košarkaškog saveza, RTCG-a i svih ostalih koji odlučuju o tome šta će i koliko će prenosa biti. Vrijedi napomenuti da naš Javni servis ima tri otvorena kanala, pa i zbog toga čudi da nemamo prenosa iz Tivta, osim tog večerašnjeg meča. Ovako se definitivno ne radi na popularizaciji magične igre pod obručima.

U zemlji koja je bila 11. na Svjetskom prvenstvu prošlog ljeta, u kojoj je košarka najpopularniji sport i koja ima tri učesnika u ABA ligi nema prenosa finalnog turnira Kupa koji traje tri dana i koji bi trebalo da privuče veliku pažnju naše javnosti.

Za sve one koje interesuje rezultat sa prva tri meča četvrtfinala završnice Kupa, može ga pratiti putem statistike na zvaničnom sajtu KSCG. Ona, makar, radi.

Dobrodošli u Crnu Goru.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare