UGOVOR DO 2027. GODINE

David ovjerio indeks

Foto: SC Derbi

Jedan od najvećih bisera crnogorske košarke, David Mirković, skrenuo je ove sezone pažnju na sebe odličnim partijama ove sezone, za njegove usluge raspitivali su se brojni veliki klubovi, pa je SC Derbi morao brzo da reaguje.

Mirković je danas potpisao ugovor sa Studentima do 2027. godine.

>>> NBA prospekt za LOB SPORT: Igranje za Crnu Goru je privilegija, a igrom podsjećam na Jokića

Momak koji je tek napunio 18 godina već je svojim talentom pokazao da je “sljedeća najbolja stvar”, ne samo u Crnoj Gori već u cijeloj regiji koja je dala neka od najvećih imena ovog sporta.

Od ove sezone krilni centar ima sve više i više minuta u seniorskoj košarci, sa nekim čak dominantnim izdanjima protiv značajno starijih i iskusnijih igrača.

Foto: SC Derbi

Pomogao je klubu iz Kuće košarke da osvoji Superkup ABA lige, bio je najbolji pojedinac u pobjedi u gradskom derbiju protiv ekipe Budućnosti.

Gotovo da nema meča u kojem nije dao doprinos, poenima, skokom, odbranom, šutom sa distance.

Naravno, neosporan talenat mora da prati i veliki rad, što David i pokazuje na svakom treningu, ali tako mora i da nastavi“, poručuju iz SC Derbija.

>>> Na mladima svijet ostaje

Već krajem mjeseca, David će imati priliku da predvodi juniorsku ekipu SC Derbija na velikom ANGT Evroliginom turniru koji će biti održan u Podgorici. Na turniru će učestvovati između ostalih Real Madrid, Bajern Minhen, Alba iz Berlina..

Davide ovjerio si indeks, sada si i zvanično naš Student!“, napisali su iz SC Derbija.