WABA LIGA / TOP 8, 2. KOLO

Derbi koji može biti presudan: “Fokus i energija ruše Celje”

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemax-a ugostiće sjutra (18h) u Bemax areni ekipu Celja u derbiju drugog kola Top 8 faze WABA lige. Dva tima koja su četiri puta igrala finale regionalnog takmičenja u posljednjih šest sezona i sada su glavni favoriti za osvajanje trofeja, što potvrđuje i činjenica da su do glave runde došli bez poraza u grupnoj fazi.

Podgoričanke su imale maksimalan učinak u grupi B gdje su rivali bili Montana, Sloga, Duga, Banovići i Nikšić, dok je Celje dominiralo u grupi gdje su bili još Orlovi, Partizan, Plamen Požega, Lavovi i Grac. Na startu glavne runde Plave su bile slobodne, nakon suspenzije ekipe Plamena, dok su Slovenke bile ubjedljive protiv Duge.

Duel u Bemax areni može biti jedan od dva presudna u borbi za prvo mjesto pred završni turnir.

Kada je u pitanju ekipa Celja sigurno da uvijek imamo maksimalnu motivaciju, a znamo da je to najteži mogući protivnik. Samim tim za takvog rivala ne treba posebna priprema u smislu želje, fokusa i svega ostalog, a iskreno volio bih da imamo više takvih rivala, kao što je Celje, jer iz takvih utakmica naše djevojke mogu samo da napreduju. Što se tiče ovog meča, imali smo određenih kadrovskih problema, povrijeđena je Jelena Bulajić, dok su par dana van stroja bile Jovana Savković i Lane Vukčević, ali koja god igračica bude u sastavu nadam se da će poslušati savjete što se zahtijeva i da će imati dobar fokus, koncentraciju, energiju i da ne rade ono što ekipa Celja želi svojim pritiskom i odbranom“, kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

U taboru crnogorskog šampiona sa dosta opreza očekuju najveći derbi.

Očekuje nas prvi meč u glavnoj fazi i to protiv šampiona. Celje dobro poznajemo i način igre, a na nama je da uđemo jako i fokusirano od starta i da damo sve od sebe. Neće biti lako, ali spremne smo da u derbiju pokažemo da imamo kvalitet iako je naš sastav nikad mlađi“, istakla je Nikolina Ilić.