EMIR HADŽIBEGOVIĆ

“Disciplinom i napornim radom možemo do Pariza”

Hadžibegović vjeruje u uspjeh Crne Gore, Foto: FIBA
Hadžibegović vjeruje u uspjeh Crne Gore, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore treniraće još danas u našem glavnom gradu, a onda iz Podgorice putuje za Atinu gdje će u sklopu prijateljskog turnira odmjeriti snage sa domaćinom Grčkom i selekcijom Bahama.

Zahuktava se rad u taboru selektora Boška Radovića pred start kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

“Okupili smo se poslije dugih sezona i to zna da bude malo iscrpljujuće. Ali, za reprezentaciju je uvijek drugačije jer imamo motiv više, a pogotovo ove godine kada imamo šansu da se kvalifikujemo za Olimpijske igre što je san svakog sportiste”, ističe Emir Hadžibegović.

Naš reprezntativac, koji inače brani boje SC Derby-a, ističe da su pred Crnom Gorom dvije dobre provjere.

“Slijede dvije pripremne utakmice protiv kvalitetnih ekipa. Ako to odradimo kako valja, bez izgovora sa velikim motivom, dosta toga može da nam donese u korist”.

Domaćin kvalifikacionog turnira je Riga, a “Crveni” su u grupi sa Brazilom i Kamerunom. Samo pobjednik grupe izboriće finalnu utakmicu sa prvoplasiranim iz drugog “koša” u kojem su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik finalne utakmice ugrabiće kartu za Pariz.

“Biće jako teško, jer od šest ekipa samo jedna ide u Pariz, a svi imaju kvalitet. Međutim, ne sumnjamo u naše sposobnosti, potrebno je da se dobro pripremimo i nadamo se najboljem”, dodaje Hadžibegović i zaključuje:

“Uz dobar rad i disciplinu mislim da imamo šansu da pobijedimo dvije utakmice i izađemo iz grupe kao pobjednici”.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na programu je od 2. do 7. jula.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare