POJAČANJE ZA PODGORICU

Đurišić se vratio u glavni grad

Foto: ABA liga

Pavle Đurišić prvo je pojačenje Podgorice za narednu sezonu. Krilni centar, nakon sezone provedene u Sutjesci, vraća se u klub iz glavnog grada.

Drago mi je da sam opet u Podgorici. Prošli put kada sam bio u ovom klubu, imao sam zaista lijepe uslove i maksimalno korektnu saradnju, tako da sada kada se pojavila mogućnost da se vratim, vrlo brzo smo se dogovorili. Podgorica već par sezona ima ozbiljnu ulogu i nadam se da ću dati doprinos da i naredne sezone ostvarimo sve što bude zacrtano. Sigurno da će biti želja da Podgorica opet bude u vrhu domaće lige, kako bi se osiguralo mjesto u ABA 2 ligi, a kad se složi tim onda će se praviti sigurno i plan što se tiče regionalnog takmičenja. U svakom slučaju, siguran sam da sam donio pravu odluku i da je pred nama uspješna sezona“, rekao je nakon potpisivanja Đurišić.

Foto: ABA liga

Nekadašnji mladi crnogorski reprezentativac košarkom je počeo da se bavi u KK Basket kids Montenegro. Školovanje i košarkaško usavršavanje nastavio je u Italiji, gdje je boravio dvije godine, a onda je uslijedio odlazak u Ameriku, gdje je igrao u NCAA ligi za koledž Ostin, pa povratak u Evropu.

Prije četiri godine je stigao u Belgiju gdje je potpisao prvi profesionalni ugovor za Finiks Brisel. Dvadesetčetvorogodišnji košarkaš je na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu 2019. godine za mladu crnogorsku reprezentaciju prosječno bilježio 10 poena i četiri skoka. Bio je na širem spisku Zvezdana Mitrovića za Mundobasket u Kini.

Krilni centra visok 207 centimetara za Podgoricu je u ABA 2 ligi odigrao devet utakmica sa prosjekom 7.9 poena i 3.8 skokova, dok je minule sezone za Sutjesku upisao 12 nastupa u regionalnom takmičenju, postigao je 71 poen, uz 24 skoka.