Dončić bi mogao da napusti Dalas: Klubovi kruže oko Luke kao morski psi

Foto: Chris Young/Pixsell

Za vrlo kratko vrijeme Dalas je od ekipe koja je igrala finale Zapada prešao put do toga da ne može da se domogne plej-ina. Sve to je uticalo na Luku Dončića koji je nakon pet godina spreman da spakuje kofere i napusti Teksas.

Kako javlja nekadašnji NBA zvaničnik, a sada novinar Atletika Džon Holinger – odlazak je moguć.

A, ko ne bi poželio Slovenca u svojoj ekipi? Naravno, cijelu situaciju prate pojedine ekipe, ali su se izdvojile dvije.

Špijuni mi javljaju da Juta pažljivo prati Dončićevu situaciju, ali nijesu jedini. Klubovi kruže oko Dončića kao morski psi. Ali, Juta i Oklahoma su jedini klubovi koji imaju resurse da naprave trejd. Oni će izgurati bilo koji od 27 ostalih ekipa kako bi pokušali da trejduju Dončića zbog hrpe pikova prve runde koje imaju ponuditi Dalasu“, ističe Holinger.

Dončić ima aktivan ugovor sa “mavsima” koji je težak 215 miliona dorala. Međutim, američki mediji su jasni – ukoliko velika zvijezda želi da ide iz kluba, može to i uraditi. Bez obzira na dužinu i finansijski dio ponude.

Potvrda toga je Kevin Durent koji je posljednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi otišao iz Bruklina.

Nije ovo prvi put da se priča o Dončićevom odlasku iz Dalas. Prošlog mjeseca novinari ESPN-a prenijeli su razmišljanje vlasnika kluba, Marka Kjubana koji je izrazio zabrinutost oko Dončićeve budućnosti.

Kako je tada rekao, “mavsi” moraju zaraditi Lukin ostanak.

Glavni prioritet Dalasa sada je da naprave roster oko Dončića koji će biti sposoban da se bori za najviše ciljeve. Ako Dalas i dalje bude neuspješan u tome, velika briga će biti ciklus trejdova velikih zvijezda“, pišu analitičari.

Ljubav Dončića i Dalasa krenula je 2018. Pet godina kasnije, nazire se kraj saradnje. Čeka nas burno ljeto u najjačoj ligi na svijetu.