Draft lutrija: San Antonio će imati šansu da uzme Vambanjamu

Foto: Vembanjama (foto: JB Autissier / Panoramic/Bestimage /PIXSELL)

Čekali su Francuzi do dva sata poslije ponoći da vide gdje će završiti Viktor Vembanjama. Gledao je i cijeli košarkaški svijet jer mnogi predvođaju da bi Vembi mogao biti novi superstar NBA lige. Na kraju su San Antonio Sparsi veliki su dobitnici draft lutrije i gotovo da je jednoglasan zaključak javnosti da imaju kamen temeljac za stvaranje šampionskog tim, kao što su to uradili 1997. sa Timom Dankanom.

Podrazumijeva se da će francuski reprezentativac visok 221 santimetar, koji igra na svim pozicijama osim na plejmejkerskoj, biti prvi izbor drafta, a Vembanjamu mnogi smatraju najboljom NBA perspektivom još od Lebrona Džejmsa i uvjereni su da može da promijeni sudbinu franšize koja poslednjih godina ima mnogo problema.

Šarlot će birati sa druge pozicije, Portland sa treće, Hjuston sa četvrte, a Detroit sa pete. Pistonsi su sezonu završili sa najgorim učinkom u ligi 17-65, što je peta uzastopna godina u kojoj tim sa najlošijim skorom neće prvi birati na draftu.

“Jurohups” navodi da ne postoji nijedan drugi igrač na draftu koji može da se porediti sa devetnaestogodišnjim Francuzom ili koji može automatski da pogidne nivo tima. Možda to neće odmah moći da učini ni francuski tinejdžer, ali očekuje se da će biti u stanju prije nego ostali momci koji će se pojaviti na draftu.

Kao potencijalno drugi i treći pik najviše se pominju Brendom Miler sa Alabame i Skut Henderson iz Dži lige.

Draft će biti održan 22. juna u “Barklajs centru” u Bruklinu.