Džons stigao u Podgoricu: Treba da činimo jedni druge boljim

Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je sve kompletnija, u Podgoricu je stigao Marvin Džons i večeras će odraditi prvi trening sa ekipom. Novi centar crnogorskog šampiona zadužio je opremu sa brojem 17, a za klupski sajt pričao je o svojoj karijeri, očekivanjima od ove sezone, kao i o svom najjačem oružju.

Biće ovo treća avantura u ABA ligi za 29-godišnjeg košarkaša iz Čikaga. Prije Budućnosti igrao je za Olimpiju i Krku. Sjeća Džons gostovanja u “Morači”.

Mislim da je bila moja druga godina u Evropi, mislim da je to sezona kada je Budućnost bila u Evroligi. Bio sam mlad, potpuno drugačija osoba i kao čovjek i kao košarkaš“, ističe Džons.

Iako je centar, Marvin voli da šutira sa distance. Upravo to je jedna od njegovih glavnih karakteristika.

Rekao bih da igram igru ispravno. Mislim da nisam igrač kome trebaju akcije, ukoliko sam na terenu sa saigračima i ako smo svi sa istim ciljem imam osjećaj da mogu pogoditi iz bilo koje pozicije. Da li je to trojka, da li je polu distanca, igra u reketu, iz pika, kratkog rola“, dodaje Džons.

Kao student Teksasa u četvrtoj godini bio je MVP i najbolji defanzivac SWAC turnira.

Mislim da sam i dalje isti čovjek ali sam dodao dosta stvari u svojoj igri. Prva stvar koju bih rekao je iskustvo, sam prolazak kroz mnogo stvari, ličnih u svom životu. Vjerujem da svaka utakmica i sve ostalo dosta zavisi od misli, trenutno smatram da dosta vjerujem u sebe. Trenutno daleko više vjerujem u sebe nego ranije, ali sam i dalje isti čovjek kao tada“.

Budućnost u svaku sezonu ulazi sa najvišim ciljevima. Isti je slučaj i za narednu gdje će glavni cilj biti visoka pozicija u Evrokupu.

Mislim da je najvažnije da formiramo dobre odnose jedni sa drugima. Ne poznajem saigrače lično ali znam dosta igrača iz ekipe, svi znamo da igramo košarku tako da je važno da se uigramo, da vjerujemo u trenerovu zamisao. Tako da mi je to najvažnije, biti na istoj talasnoj dužini sa svima. Iako mi je ovo sedma profesionalna sezona nisam bio u ekipi sa šest, sedam, osam, devet baš dobrih igrača. Prethodne sezone sam prvi put u karijeri imao četiri ili pet dobrih igrača. Sada sam u takvoj ekipi, svi možemo igrati na visokom nivou tako da treba da činimo jedni druge boljima i to je jedina stvar na koju bih da se fokusiram“, poentirao je Marvin Džons.