KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Ernangomez otopio hladne Fince

Foto: FIBA

Kako stresne mogu biti kvalifikacije za Olimpijske igre najbolje su na svojoj koži večeras osjetili Španci. Crvena furija je nakon drame i dosta muke “otopila” ledene Fince sa 81:74 i igraće za vizu za Pariz protiv Bahama, sjutra u Valensiji.

Ekipa Serđa Skariola je dominirala u prvom poluvremenu ali se potpuno raspala u trećoj četvrtini. Postigla je La roha samo 18 poena i to samo dva igrača – Vili Ernangomez je ubacio 13, Santi Aldama pet poena.

Španija je u prvom poluvremenu primila 30 poena, a samo u trećoj četvrtini 29. Finci su preokrenuli rezultat, a nakon trojke Mira Litla i Andea Gustavsona na startu poslednje četvrtine stekli maksimalnih pet poena viška (61:56) i zaledili publiku u La Fonteti.

Domaćine je probudio Alberto Diaz. Rezervni plej je pogodio dvije trojke, zatim ukrao loptu i asistirao Dariju Brizueli u kontri za preokret (64:63).

Nakon toga su Španci konstantno vodili, ali ne više od tri razlike. Finci se nisu predavali i poenima Aleksandera Madsena izjednačili su na 72:72, tri minuta i 43 sekunde prije kraja meča.

Strijepnju domaćih prekinuo je Ernangomez sa četiri vezana poena. Lorenco Braun je zatim pogodio, pa Ernangomez kompletirao seriju 8:0 kojom su Španci definitivno prelomili meč u svoju korist, 28 sekundi prije kraja utakmice.

Finci su u poslednja tri minuta i 43 sekunde postigli samo dva poena.

Ernagomez je na kraju stao na 28 poena, Braun i Aldama sa ubacili po 15 poena.

Kod Finske, Gustavson je postigao 15, Mikael Jantunen 13, Edon Mahuni 11 poena.

Španci i Bahami će za plasman na Olimpijske igre igrati u nedjelju od 20.30 časova. Na turniru u Rigi će se od 18 sati za put u Pariz boriti Letonija i Brazil, dok će u Pireju igrati Grčka i Hrvatska od 20 časova.

U Portoriku će Litvanci igrati sa pobjednikom meča između domaćina i Meksika koji je na programu od 1 sat u noći između subote i nedjelje.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare