Evroligaški standard: Nikad skuplje karte u Podgorici

Foto: ABA league

Svjedoci smo da veliki mečevi izazivaju ogromnu pažnju kod ljubitelja sporta, toliku da često i dosta laika prisustvuje na istima. Ne treba sporiti ni činjenicu da je to uvijek dobra situacija za klub da dodatno zaradi.

SC Derby je napravio senzaciju u utorak veče. Savladao je tim koji je bio na korak od fajnal fora Evrolige i ne čudi da je odmah nakon poslednjeg zvuka sirene krenulo interesovanje za ulaznice revanš meča koji je na programu u četvrtak. Danas su izašle i cijene karata, koje, čini se premašuju kapacitete prosječnog ljubitelja igre pod obručima.

>>> Ulaznica za meč SC Derbi – Partizan 40 eura

Zaslužili su studenti da im se pruži podrška, i imaće je, to je sigurno, ali pitanje koje se postavlja jeste skupoća ulaznica kojoj mogu da pozavide čak i neki mečevi Evrolige. Primjera radi, ulaznica za prvi meč u najelitnijem evropskom takmičenju posle osam godina koji je Partizan odigrao u “Štark” areni bila je 25 eura, za pet više nego što će koštati najjeftinija u “Morači”.

Na prethodnom duelu ova dva tima ulaz se plaćao gotovo simbolično, pet eura. Drugi i mnogo veći klub iz našeg glavnog grada Budućnost, kada je igrao sa beogradskim klubom, u prodaji je pustio karte od pet do 20 eura, a tražila se karta više, što nije bio slučaj sa mečevima na kojima nastupaju momci iz “Kuće košarke” tokom sezone.

Osvrnućemo se i na primjer mnogo popularnijeg sporta u našoj zemlji. Na fudbalskom spektaklu “Pod Goricom” kada je Crna Gora ugostila Srbiju, najskuplja karta bila je 20 eura, a da je bilo mogućnosti, zainteresovani bi napunili tri stadiona.

Takođe ulaznica za čak tri meča “lavica” na Evropskom prvenstvu za rukometašice koštala je između 50 i 80 eura, zavisno od sektora.

Istorijski pomak je napravila četa Andreja Žakelja, zaslužuju svaku pohvalu i podršku, ali sigurno da nakon objave cijene karata, mnogi će dva puta razmisliti prije nego li se odazovu na pismo podrške .

1 komentar
S najviše glasova
Najnovije Najstarije
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare