CRNOGORSKE KOŠARKAŠICE POČELE PRIPREME

Evropska šampionka, osvajačica duple krune i Vučice na okupu

Foto: KSCG

Selektorka Crne Gore Jelena Škerović, okupila je danas u Podgorici 11 košarkašica Budućnosti, prvakinju Evrope sa Fenerbahčeom, Mariju Leković i osvajačicu duple krune u Rumuniji sa Konstancom, Draganu Živković, čime su zvanično počele mini-pripreme, koje će trajati do 18. maja.

Na prozivci su se pored pomenutih Lekovićeve i Živkovićeve, pojavile i Vučice: Zorana Radonjić, Anastasija Drobnjak, Jelena Bulajić, Milena Bigović, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović, Atina Radević, Marija Baošić, Nikolina Ilić, Lana Vukčević i Jovana Savković.

Počeli smo mini pripreme sa djevojkama koje su u Crnoj Gori. Plan je da budemo na okupu tokom 10 dana, kako bi ih uveli u rad i pripremili za ono što nas očekuje tokom ljeta. Glavne pripreme biće sredinom jula, kada ćemo se spremati za pretkvalifikacije za Mundobasket“, rekla je Škerović.

Foto: KSCG

Škera je govorila o košarkašicama koje trenutno ima na raspolaganju.

Tu je dosta nekih mlađih igračica, koje planiramo da uvedemo u naš sistem i da im objasnimo i da ih naučimo, koliko je to moguće u ovom kratkom vremenskom periodu, šta mi želimo od njih, odnosno kakvi su naši zahtjevi, kakva je naša taktika… Zadovoljna sam prvim treningom i sa dosta motiva nastavljamo dalje“.

Cilj okupljanja tokom maja je činjenica da je većina igračica koje su već na pauzi budu u trenažnom procesu, pa je Jelena Škerović iskoristila priliku da tokom dvije nedjelje okupi igračice iz Budućnost, te mlađe košarkašice koje su završile sa klupskim obavezama širom Evrope.

Ovo je nešto novo za njih u smislu zahtjeva, neka druga uloga, kao i druga odgovornost od one koje imaju u klubovima. Ali, vrlo su motivisane i sigurno da je lijepo da smo na okupu“.

Foto: KSCG

Naše košarkašice igraće u Meksiko Sitiju pretkvalifikacije za Mundobasket od 19. do 25. avgusta. Crna Gora je u grupi sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom.

Svjetsko prvenstvo na programu je od 4. do 13. septembra 2026. godine u Berlinu.

Lijepa šansa za naše igračice da steknu neko novo iskustvo, koje nam nedostaje, posebno djevojkama koje igraju u Crnoj Gori. Baš zbog toga ovo je veliki plus što nam je Savez omogućio da igramo pretkvalifikacije. Što se tiče rivala, još ih analiziramo i skupljamo informacije, jer sa njima nikada njjesmo igrali, niti smo imali priliku da ih gledamo. Ali, imamo vremena da se spremimo što se tiče glavnog cilja“, podvukla je selektorka Crne Gore, Jelena Škerović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare