Golden Stejt i Njujork ostali u igri

Batler podbacio, Rendl odličan (foto: MATIAS J. OCNER/NEWSCOM/PIXSELL)

Lejkersi nisu iskoristili prvu meč loptu da detronizuju Golden Stejt. Odbrana ekipe iz Grada anđela popustila je pod naletom “ratnika” (121:106), serija se sada vraća u Los Anđeles, gdje će domaćini imati novu šansu da stignu do finala Zapadne konferencije.

Pred meč u “Kripto areni”, Lejkerse brine stanje Entonija Dejvisa. “Obrva” je u kolicima napustio klupu i otišao do svlačionice nakon što ga je Kevon Luni udario u glavu.

Opet je podbacio Klej Tompson (samo 10 poena), ali su na nivou bili Stef Kari sa 27 i Endrju Vigins sa dva poena manje. Dvocifreni su bili još Drejmond Grin sa 20 (10 skokova), Geri Pejton sa 13 i Džordan Pul sa 11 poena.

Na Istoku je Njujork održao glavu iznad vode i baš kao i Golden Stejt, smanjio na 2-3 u seriji sa Majamijem (112:103).

Heroj pobjede u “Medison Skver Gardenu” bio je Džejlen Bronson, koji nije izlazio iz igre i ubilježio je brojke kao niko do sada kroz istoriji Niksa u post sezoni – 38 poena, devet skokova, sedam asistencija (šut iz igre 12/22).

Bronson je veliku pomoć imao u Er Džej Beretu, sa 26 poena, a Džulijus Rendl sa 24 poena. Pomenuti trio je ubacio skoro 80 posto poena domaćih.

Majami nije mogao više s obzirom da je Džimi Batler imao 19, Bem Adebajo 18, a Robinson 17 poena.