NASTAVAK FIBA PROJEKTA

“Her world, her rules” u Ulcinju

Foto: KSCG

FIBA projekat “Her world her rules” nastavlja svoju prezentaciju po Crnoj Gori. Sjajna priča, koja ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke, nakon Nikšića, Cetinja, Bara i Podgorica, ispričana je i u Ulcinju.

Predsjednica Košarkaškog saveza Jelena Dubljević i Mirjana Sekulić, komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta, kao i crnogorska reprezentativka Marija Leković, koja je nedavno sa Fenerbahčeom postala šampionka Evrope, posjetili su OŠ “Maršal Tito”, a cilj posjete bio je predstavljanje projekta „Njen svijet njena pravila”, koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom.

U promociji projekta učestvovale su igračice iz košarkaškog kluba Jadran na čelu sa trenerom Hajrom Čaušijem, koje su održale i pokazni trening, tokom kojeg su se učenice ove škole upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta, što je izazvalo veliko interesovanje djevojčica.

Zahvaljujući upravo ovom projektu, možda i Ulcinmj uskoro bude još jedan bitan centar za razvoj ženske košarke, a s obzirom koliko je djevojčica prisustvovalo promociji projekta to i treba očekivati“, naveli su iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare