I juniori na okupu: Cilj je povratak u A diviziju

Foto: FIBA

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore, momci do 18 godina, počela je pripreme za Evroposko prvenstvo B divizije. Selektor Vaso Milović računa na 17 košarkaša za pripreme.

Na spisku su: Vladimir Sudar, Lazar Mirotić, Lazar Čarapić, Petar Kažić, Vasilije Todorović, Luka Đurović, Aljoša Drašković, Vasilije Ivančević, Marko Radunović, Aleksa Janičić, Petar Radonjić, Andrija Jošović, Matija Otašević, Milorad Brajović, Maruan Čičić, Vanja Vojinović i Stefan Perović.

Nadam se da ćemo ostati zdravi to je najvažnije. Imamo tu situaciju sa Davidom Mirkovićem, koji igra za mladu reprezentaciju. Ako sve bude kako bi trebalo, priključiće se u finišu priprema i odigrati Evropsko prvenstvo sa nama“, rekao je selektor Milović.

Šampionat B divizije igra se u Portugalu, a naši košarkaši su u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Gruzijom, Mađarskom, Slovačkom i Albanijom.

Očekujem da stvorimo dobru i radnu atmosferu, da dobro odradimo pripreme. Čekaju nas naporne pripreme u Tivtu, odlične provjere i imamo dovoljno vremena da se spremimo za sve izazove koji nas čekaju u Portugalu. Grupa je jaka, očekujemo takmičarske mečeve od starta. Generacija je jako talentovana. Mislim da je najbitniji naš pristup i ako budemo na maksimumu vjerujem da možemo da se vratimo u elitnu divizu“, zaključio je Vaso Milović.