ANDREJ ŽAKELJ

“Ima umora, ali nema izgovora”

Žakelj, Foto: ABA liga
Žakelj, Foto: ABA liga

Priželjkivala je Budućnost da šampionsku seriju za prvaka Crne Gore završi u tri utakmice, ali nešto se i pitao SC Derby koji je u trećem meču zasluženo savladao aktuelnog šampiona države 91:89 i produžio finale.

Shodno pravilu da domaću ligu mogu da igraju samo četiri stranca, Andrej Žakelj ima vrlo tanku klupu i praktično šest košarkaša u rotaciji – Aleksu Ilića, Andriju Slavkovića, Kenana Kamenjaša, Jogija Ferela, Mekinlija Rajta i Flečera Megija. Određenu minutažu ima i Petar Minić, dok Igor Jokovića, Boško Janković i Jakša Pejović nijesu ni igrali u trećem susretu…

“Čeka nas još jedan težak meč, kao svaki do sada. Možda i nešto teži nego dosadašnji zbog našeg evidentnog umora, ali tu nema izgovora. Moramo da se spremimo koliko je moguće i napravimo najbolju moguću taktiku u ovom trenutku”, ističe strateg Plavih Andrej Žakelj.

Ulazak u eventualnu majstoricu predstavljao bi veliki problem za Budućnost, to dobro zna slovenački stručnjak…

“Vjerujem da će momci dati posljednji atom snage i da sjutra završimo seriju. To je cilj, nadam se da ćemo energetski biti na nivou, te da ćemo imati dobar fokus”, zaključio je Žakelj.

Četvrta utakmica igra se sjutra od 18 sati u Sportskom centru “Morača”.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare