NEOČEKIVAN RASPLET SEZONE

Ivanović i Baskonija ostali bez plej-ofa: Mene treba kriviti, u Crnoj Gori kažu “pamti, pa vrati”

Photo: Alter Photos/SIPA USA/Pixsell

Duško Ivanović je krajem oktobra preuzeo Baskoniju sa ulogom vatrogasca poslije očajnog starta sezone. Iskusni crnogorski stručnjak uspio je samo donekle u tome.

Uveo je svoj tim u plej-of Evrolige, ali nije to isto uspio da uradi i u domaćoj ACB ligi gdje je Baskonija završila na devetom mjestu sa pobjedom manje od osmoplasirane Manrese.

Ivanović je preuzeo odgovornost za neuspjeh i zahvalio se navijačima na podršci.

“Tako je kako je, ne možemo da se vratimo. Izgubili smo neke utakmice koje je trebalo da dobijemo. Da smo im pristupili sa večerašnjim mentalitetom, sigurno bismo pobijedili u njima. Na kraju, nismo uspjeli. Želio bih samo da se zahvalim navijačima, jer su nam davali bezrezervnu podršku ove sezone, bez obzira na poraze. Pokazali su veličinu. Igrači su pokušali, ali mene prvog treba kriviti”, započeo je crnogorski trener.

Da će Baskonija ostati bez plej-ofa postalo je jasno sinoć kada ih je Real Madrid pobijedio sa 106:100 i tako im osim u Evroligi presudio i u ACB ligi. Istini za volju bila je Baskonija žestoko oslabljena neigranjem dva svoja ponajbolja igrača – Markusa Hauarda i Čime Monekea.

“Prije utakmice sam rekao da čak i ako Markus Hauard i Čima Moneke ne budu igrali, da imamo dovoljno igrača da pobijedimo. Real Madrid nam uvijek stoji na putu, ispostavlja se, kako u domaćim takmičenjima, tako i u Evroligi, plej-ofu. Najbolji su tim u Evropi, ali kako kažu u Crnoj Gori – ‘pamti, pa vrati’”, završio je Ivanović.

Zanimljivo, prvo mjesto poslije regularnog dijela osvojila je Unikaha za koju nastupa crnogorski reprezentativac, Kendrik Peri. Tim iz Malage završio je ligaški dio sa istim skorom kao Real (28 pobjeda i šest poraza), ali su imali bolji međusobni skor.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare