Ivanović pred Budućnost: Nakon promjene trenera igraju izvanredno – Grin u životnoj formi

Photo: ABA liga/Filip Roganović

Sjutra od 19 časova i 30 minuta počinje prva polufinalna serija ABA lige u kojoj će snage odmjeriti ekipe Crvene zvezde i Budućnost Volija.

>>> Zvezda ima najbolji tim u posljednjih 20 godina, ali nam ambiciju i nadu niko ne može oduzeti

Pred prvi susret koji se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić” svoja očekivanja iznijeli su trener “crveno-bijelih”, Duško Ivanović i prvotimac Zvezde, Ognjen Dobrić.

Crnogorski stručnjak koji sjedi na klupi beogradskog kluba naglašava da je Budućnost sve bolja od dolaska Petra Mijovića, a da je Erik Grin u životnoj formi.

“Budućnost nakon promjene trenera igra izvanredno, i prije toga ekipa je selektirana i ima kvalitet i za međunarodna takmičenja poput Evrokupa, a sa pojačanjima koja su stigla i za nivo više. Ozbiljan klub je u pitanju, imaju svoje ambicije i želje, a to je sigurno plasman u finale. Igraju agresivno, sa puno samopouzdanja i sa jasno podijeljenim ulogama. Erik Grin igra fantastično u posljednje vrijeme i možemo da kažemo da igra u životnoj formi. Ipak, vjerujem da čvrstom i odgovornom igrom uz pune tribine možemo do pobjede. Podrška nam mnogo znači ne moram da ponavljam koliko, jer se to pokazalo i u Evroligi, zato pozivam naše navijače da dođu i da nam pomognu u nedjelju uveče kako bi otvorili ovu seriju kako želimo“, rekao je Ivanović.

Photo: ABA liga/Filip Roganović

Sa druge strane, Dobrić ističe da se oni i Budućnost dobro poznaju.

Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, izuzetno dobar tim, koji je igrao dobro tokom sezone, a sada još bolje. Grin je sada vođa tog tima, ostali igrači takođe znaju svoje uloge, prisutna je i neka nova energija što je slučaj uvijek kada dođe do nekih promjena u ovom slučaju trenera. Ovo su kratke serije i moramo jako, čvrsto i odgovorno da uđemo u prvu utakmicu. Nadam se i pozivam naše navijače da dođu i da nas podrže, uvijek su prepoznavali važne trenutke, a ovaj je jedan od takvih“, kazao je Dobrić.