“Izvjesno je da se velikom klubu bliži kraj”

Foto: Robert Anic/Pixsell

Sezona broj 22 ABA lige kuca na vrata, prvi meč na programu je u petak. I dok mnogi i dalje raspravljaju o tome da li je regionalno takmičenje jedino rješenje za ovo podneblje, jedan velikan prolazi najteže dane.

Slavna Cibona, dvostruki šampion Evrope, je na aparatima. Uveden je stečaj, sadašnja uprava na sve načine pokušava da dobije na vremenu kako bi riješila probleme, ali izgleda da u tome ne uspijevaju.

Po riječima Aleksandra Petrovića, nekadašnjeg igrača i trenera zagrebačkih Vukova klub bi mogao da se ugasi.

Skupljajući jutros informacije o Ciboni (u nedjelju kada počinju prvenstvo Hrvatske i ABA liga) izvjesno je da se veliko klubu, nekada dvostrukom prvaku Evrope, bliži neupitan kraj“, napisao je Petrović na Tviteru.

Cibona je pokorila Stari kontinent dva puta zaredom na krilima čudesnog Dražena Petrovića. Uz to, Zagrepčani imaju dva osvojena Saporta kupa, jedan međunarodni Kup Koraća, jedan evropski Superku, te jednu ABA ligu. Tri puta je Cibona bila šampion Jugoslavije, osam puta je podizala trofej u Kupu Jugoslavije, dok joj u Hrvatskoj nema ravnog – 20 titula šampiona i devet trofeja u Kupu Hrvatske.

Sve je to međutim prošlost. Sadašnjost je tmurna, a budućnost bi mogla da donese najgoru moguću situaciju – gašenje velikana jugoslovenske i evropske košarke.