PARTIZAN I ŽELJKO OBRADOVIĆ PRED 3. MEČ FINALA ABA LIGE

“Jasno je zbog čega smo izgubili prethodne dvije utakmice, navijači na ispitu”

Foto: ABA liga

Ime novog šampiona ABA lige moglo bi da bude poznato sjutra oko 22.30 časova. Košarkaši Crvene zvezde na treći meč finala plej-ofa putuju sa prednošću od 2-0 u pobjedama i imaju prvu meč loptu. Partizan želi da izbjegne “metlu” i zadrži šansu da može da odbrani titulu.

Za Parni valjak je već pet mečeva najveći rival nepremostiva prepreka. Crno-bijeli će međutim u nedjelju upravo nakon pet mečeva ugostiti Crvenu zvezdu, pošto je u prethodnih duelima klub sa Malog Kalemegdana bio nominalni domaćin a finale Kupa Radivoja Koraća igrano je u Nišu.

Treća utakmica… Poprilično je jasno zbog čega smo izgubili prethodne dvije utakmice, nije velika filozofija, mislim da je svima jasno. Treba da se pripremimo, uz maksimalno poštovanje prema protivniku i da prođe sve u fer i sportskoj atmosferi. Da se priča iskuljučivo o košarci. Pozivam ovom prilikom navijače da nas podrže i bodre kao što su to radili cijele godine, i opet ponavljam, da sve bude u fer i sportskoj atmosferi“, istakao je šef stručnog štaba Partizana, Željko Obradović

Foto: ABA liga

Uprava crno-bijelih je pozvala svoje pristalice da u nedjelju u Beogradskoj areni budu glasni i strastveni, ali da ne vrijeđaju ni po bilo kom osnovu protivničke igrače.

Vi koji ste ovom timu Partizana čitave sezone bili pokretačka snaga! Vi, kojima se divi cijela Evropa! Vi o kojima zluradi pojedinci žele da pričaju loše i za to jedva čekaju povod!  Sjutra je pred nama novi veliki zajednički ispit! Svi zajedno, moramo biti na svom maksimumu kako bi se izborili za pobjedu i odbranu titule šampiona! Zaostatak nije mali, ali ga zajedno možemo nadoknaditi!“, navodi se u saopštenju i kom se poručuje navijačima da ne dozvole “zluradima da likuju i proglašavaju klub i navijače Partizana negativcima”.

Treći meč finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde na programu je u nedjelju od 20.30 časova u Beogradskoj areni.

Cup tree provided by Sofascore