POČELE PRIPREME

Juniori ciljaju elitnu diviziju

Foto: KSCG

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, čime je zvanično počela pripreme za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Skoplju od 26. jula do 4. avgusta.

Selektor Marko Sekulić pozvao je 18 igrača, a kompletne pripreme juniorska reprezentacija odradiće u Bijelom Polju.

Na spisku selektora Sekulića su: Vladimir Komnenović, Lazar Čarapić (Mediteran), Aljoša Drašković, Andrija Vujačić, Marko Radunović, Šefćet Bećiragić, Petar Pinter, Denil Krnić, Balša Globarević (Podgorica), Luka Đurović, Aleksa Ašanin, Maruan Čičić, Danilo Nikezić, Ivo Martinović (SC Derbi), Bojan Kljajić (Junior), Vuk Todorović (Budućnost), Marko Pavlović (SAD) i Lazar Smolović (Španija).

Juniorska reprezentacija ima šest zakazanih provjera, po dva meča protiv Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova.

Dogovorili smo šest utakmica. Igraćemo u Skoplju 5. i 6. jula protiv Sjeverne Makedonije, zatim ćemo u dvorani ‘Nikoljac’ 13. i 14. jula igrati sa Srbijom, gdje ćmo igrati i protiv Kosova 19. i 20. jula. Vjerujem da ćemo kroz tih šest utakmica odraditi sve ono što smo planirali, a 24. jula krećemo za Skoplje“, objasnio je selektor Sekulić.

Crna Gora je u grupi A, gdje su još Rumunija, Slovačka, Bugarska i Holandija, a premijerni meč Crveni igraju 26.jula protiv Bugarske.

Svjesni smo da nas čeka zahtjevan šampionat, gdje je svaki meč od izuzetnog značaja. Biće teško, ali naša želja je da probamo da se izborimo za A diviziju. Da li ćemo uspjeti vidjećemo, ali sigurno da ćemo nastojati da se izborimo za elitni rang“, dodao je Sekulić.

U stručnom štabu Sekulića su su treneri Nikola Žižić i Lazar Mašanović, kondicioni trener Miloš Drakulović i fizioterapeut Bato Petrić.