Kadetkinje demolirale i Bugarsku i obezbijedile četvrtfinale

Foto: FIBA

Trebao je to da bude derbi, ali od takvog scenarija nismo vidjeli ništa. Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore je demolirala Bugarsku 93:36 (22:5, 19:15, 29:5, 20:5, 23:11) u trećem kolu Evropskog prvenstva B divizije u Podgorici i osigurala plasman u četvrtfinale, kolo prije kraja B grupe.

Izabranice Petra Stojanovića su od starta bile izuzetno motivisane da se revanširaju zemlji od koje su prošle godine poražene i u trouglu sa Turskom na kraju “izvisile” za plasman u eliminacionu fazu.

Janja Dragišić je sa prva četiri poena pokazalada da je ušla u pravu formu, Ksenija Nišavić je pogodila dvije trojke i na semaforu je vrlo brzo pisalo 13:2. Očekivala se rekacija Bugarki, ali su “crvene” brzo ugušile sve nade rivalki i stavile im do znanja da će proći kao Irkinje i Kipranke.

Foto: FIBA

Još jednom su se sve naše djevojke upisale na semafor. Ponovo je najefikasnija bila Janja Dragišić sa 16 poena. Anđela Rondović je ubacila 14, Sanja Akšam 13, a dvocifrene su bile još Vanja Kaluđerović i Valentina Vrcan sa po 10 poena.

Nikoleta Stojnova sa 10 poena bila je jedina dvocifrena u reprezentaciji Bugarske.

Crnogorke će u ponedjeljak igrati sa Švedskom za prvom mjesto u grupi. U četvrtfinalu će se “crvene” ukrstiti sa Litvanijom ili Rumunijom.